Direct naar de content
icon search white
1 juni 2016 - Persberichten

Vicrea treedt toe tot het softwarehuis Total Specific Solutions

Met Vicrea, de GEO IT marktleider, versterkt Total Specific Solutions haar marktpositie. Vicrea is een innovatief bedrijf dat zich gedurende de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot marktleider op het gebied van GEO ICT voor geïntegreerde informatie oplossingen. Total Specific Solutions (TSS) ziet de toevoeging van Vicrea tot haar organisatie als een belangrijke aanwinst in de Nederlandse overheidsmarkt en een strategische aanvulling op haar leidende marktpositie.

Vicrea richt zich op (semi-) overheden (ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, RUD’s, koepels) en organisaties binnen de domeinen mobiliteit, energie, infrastructuur en bouw en is marktleider op het gebied van GEO ICT oplossingen. De standaard software suite heeft een end-to-end integrale oplossing voor de geogebaseerde basis registraties waaronder adressen en gebouwen (BAG), grootschalige topografie (BGT) en objectregistratie (WOZ). Tevens levert Vicrea standaard oplossingen voor de integrale ontsluiting, distributie en integratie van data en applicaties. Daarnaast biedt Vicrea diensten voor de ontwikkeling van maatwerk en beheer en via het detacheren van GEO IT specialisten. Uniek is het innovatieve Smart Solutions Platform dat samenhang en overzicht brengt door data te combineren, oplossingen samen te voegen en onderdelen van derden toe te voegen.

De Vicrea organisatie zal haar autonomie en ondernemerschap behouden en met dezelfde naam gevestigd blijven in Amersfoort. Directeur Kees Radstaak die aanblijft bij Vicrea deelt zijn visie over de overname: “Vicrea was klaar voor een volgende stap in haar groeistrategie. In TSS zien wij een organisatie waar wij veel synergie met de andere onderdelen kunnen realiseren, daarmee kunnen we onze strategie sneller en met meer kracht implementeren. Als onderdeel van een groot verticaal marktgericht softwarehuis heb je toegang tot kennis, kunde en resources die Vicrea de benodigde slagkracht geeft voor de nieuwe fase.”

“Vicrea is een parel binnen de Nederlandse IT industrie; een bedrijf om trots op te zijn. Total Specific Solutions is continu op zoek naar softwarebedrijven die domeinspecialist zijn en een waardevolle bijdrage leveren aan onze klantproposities of toegang geven tot nieuwe markten.” Aldus Han Knooren, General Manager bij Total Specific Solutions. “In Vicrea hebben wij die gevonden. Hun productenpalet sluit nauw aan bij bestaande oplossingen waardoor wij onze klanten nog beter kunnen bedienen.”

Over Vicrea Solutions

Vicrea is een Nederlands IT bedrijf, gespecialiseerd in slimme data-integratie oplossingen, Geografische Informatie Systemen en SmartCity toepassingen en transformeert data naar waardevolle informatie. Daarmee kunnen organisaties effectiever en efficiënter functioneren. Hiermee helpt Vicrea (semi-) overheden (ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, RUD’s, koepels) en organisaties binnen de domeinen mobiliteit, energie, infrastructuur en bouw. De oplossingen dragen bij aan uitdagingen op het gebied van: bestuur, economische ontwikkeling, mobiliteit, infrastructuur, omgeving, mensen, veiligheid en energie.

Over Total Specific Solutions

Total Specific Solutions is een toonaangevende onderneming voor business solutions, bestaande uit zelfstandige business units die elk vanuit hun eigen specialisatie producten en diensten leveren aan hun marktsegment. Deze marktexpertise stoelt in de meeste gevallen op decennia aan ervaring. De sectoren waarin TSS met name actief is zijn de zorg, de lokale en centrale overheid, financiële dienstverlening, retail en de juridische dienstverlening. TSS is onderdeel van het Canadese Constellation Software Inc.

Deel via: