Direct naar de content
icon search white
19 april 2017 - Nieuws

Wetswijziging BAG 2.0

De afgelopen tijd zijn wij van de afdeling Ruimte & Omgeving druk doende geweest om te kijken naar een oplossing op het gebied van de BAG. Er zijn veel gesprekken gevoerd in het kader van de wetswijziging BAG 2.0. En niet voor niets!

Op 20 maart heeft er een BAG 2.0 sessie plaatsgevonden in Utrecht. Tijdens deze sessie is er met diverse gemeenten gesproken over de mogelijkheden van CGA in combinatie met iObjecten. De deelnemers zijn het er unaniem over eens dat iObjecten de toekomst is.


Wat betekent de wetswijziging BAG 2.0 voor jouw gemeente per 1 januari 2018?
 
 • Procedurele wijzigingen IMBAG
 • Objectafbakening (geen uiterste limietdatum bekend)
 • BAG zelfregulering
 • Aanpassing BAG-BAO processenhandboek
 • Technische wijzigingen
 • BAG-ID veranderd (NEN 3610:2011)
 • Nieuwe tijdstippen registratie (opname, beëindigen in registratie bronhouder, registratie Landelijke voorziening)
 • Tijdstipregistratie (ISO 8601:2004): jjjj-mm-ddTuu:mm:ss.sss
 • In onderzoek plaatsen van BAG-object attributen i.p.v. gehele BAG-objecten
 • Voorbereiding 3d geometrie
 • BAG-LV koppelvlak wijzigingen

Objectregistratie
Samen met diverse gemeenten heeft PinkRoccade Local Government de afgelopen periode stevig ingezet op vernieuwing en aanpassing van haar oplossingsportfolio op het gebied van objectregistratie. Gemeenten, burgers en andere partijen hebben baat bij een integrale objectregistratie. Door objecten centraal vast te leggen, toegankelijk te maken, te beheren en te koppelen aan andere Basisregistraties, kunnen gemeenten effectiever en efficiënter werken.


iObjecten
Onze iObjecten oplossing sluit helemaal aan op de wensen van de gebruiker van nu. De oplossing heeft de allernieuwste UX interface, een geïntegreerde kaart en ondersteunt de gebruiker volledig bij het proces gestuurd én zaakgericht werken.


iObjecten: module BAG Eventflow
Wellicht maakt jouw gemeente op dit moment ook gebruik van onze BAG-oplossing CiVision Adressen en Gebouwen. BAG Eventflow ondersteunt alle BAG-gebeurtenissen. BAG Eventflow is de eerste module van iObjecten waarmee specifieke BAG-gebeurtenissen procesgestuurd én zaakgericht afgehandeld worden.

De module wordt uitgeleverd met iObjecten Basis en bestaat uit:
⦁ iObjecten Portaal;
⦁ iObjecten Werklijst;
⦁ iObjecten Geavanceerd zoeken;
⦁ iObjecten Geïntegreerde kaart.


iObjecten: functionaliteiten
De applicatie iObjecten maakt continu een doorontwikkeling mee. Dit betekent dat er steeds nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen om het gemak van de gebruiker nog groter te maken. Daarnaast is er een tweetal belangrijke koppelvlakken ontwikkeld die de integrale verbinding tussen meer registraties omvat. Het ZSDMS (koppeling met zaaksysteem), koppeling landelijke voorziening, koppeling naar het datadistributiesysteem en het BAG-GEO koppelvlak (verbinding met de BGT applicatie).


Co-creatie
iObjecten wordt door de wetswijziging van BAG 2.0 in een vernieuwd jasje gestoken. Hiervoor is jouw input en mening over de applicatie van groot belang. Daarom nodigen wij jou graag uit om bij onze co-creatie BAG 2.0 sessies aan te sluiten. In het beginstadium is het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten een intensief traject. De co-creatiegroep komt ongeveer om de zes weken bijeen om nieuwe onderdelen van de applicatie te toetsen en tevens te bedenken. De sessie worden volgens de SCRUM methodiek opgezet.


Vragen
Ik kijk ernaar uit om samen met jou een succes te maken van de BAG registraties binnen jouw gemeente! Graag hoor ik van je of je net zo enthousiast bent. Je kunt me elke werkdag bereiken via 06–29528178 of anique.wieggers@pinkroccade.nl.

Deel via: