Direct naar de content
icon search white
16 maart 2022 - Nieuws

Waarom is de BRK zo belangrijk als onderdeel van de SOR?

De Samenhangende Objectenregistratie (SOR) is volop in ontwikkeling. Verschillende basisregistraties lijken op te gaan binnen de nieuwe registratie van de SOR, zoals de BAG, de BGT en de BRT. Naast deze basisregistraties zijn er nog ander basisregistraties die heel relevant zijn in de totaalverwerking van de objectenregistratie. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn de WOZ en de BRK.

Deze basisregistraties maken integraal onderdeel uit van de objectenregistratie

Officieel hebben ze geen plaats binnen de SOR. Toch zijn wij van mening dat deze basisregistraties een plaats verdienen binnen dezelfde applicatie. Zo zorg je er namelijk voor dat je efficiënt blijft werken. Daarom zijn we bij PinkRoccade Ruimte & Omgeving volop bezig met de doorontwikkeling van iObjecten WOZ en iObjecten Kadaster.

Het is goed te weten dat de BRK op dit moment zelf ook een transitie doormaakt

BRK Levering 1.0 stopt en wordt vervangen door BRK Levering 2.0. Ook wij passen onze software hierop aan. De eerste handtekeningen hiervoor zijn binnen. Inmiddels zijn we dan ook begonnen met het implementeren van de Ruimte & Omgeving Suite bij onze klanten. We voorzien hierme in het gefaseerd overgaan naar iObjecten Kadaster. De eerste stap hiervan is het optuigen van de omgeving, zodat onze klanten hierin al kunnen raadplegen.

Wil je meer weten over iObjecten Kadaster?

Neem contact op met onze iObjecten Kadaster expert Daan Rietjens via daan.rietjens@pinkroccade.nl of 06 5375 2819.

Deel via: