Direct naar de content
icon search white
8 april 2020 - Nieuws

Versnelde livegang burgerviews

De Corona crisis houdt Nederland in zijn greep en zorgt ervoor dat we ons allemaal moeten aanpassen. Ook de dienstverlening binnen de gemeente staat op scherp: want noodzakelijke overheidsprocessen rondom burgerzaken moeten doorgang krijgen. Maar hoe doe je dat? Lees hier over de aanpak van gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Optimale service aanbieden in deze uitzonderlijke tijd

Maar hoe zorg je daarvoor terwijl het gros van de burgers aan huis gekluisterd is en niet naar het gemeentehuis kan komen? In samenwerking met PinkRoccade Publiekszaken kregen gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel het binnen enkele weken voor elkaar om online te gaan met vijf grote processen. Denk hierbij aan: online geboorteaangifte, overlijdensaangifte door uitvaartondernemer en melding voorgenomen huwelijk. Zo kunnen vanaf nu burgers vanuit huis digitaal deze aanvragen indienen. Een knap staaltje teamwork was ons betreft! 

Alle burgerviews versneld geactiveerd

Jelly Frankes, BRP beheerder bij gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel legt uit:

Jelly Frankes, BRP beheerder bij 8KTD

‘Eigenlijk was het originele plan om een jaar uit te trekken om alles gefaseerd online aan te bieden. Maar de Corona crisis zorgde ervoor dat alles versneld werd geactiveerd. Jelly geeft daarnaast aan: Dit was natuurlijk wel een uitdaging: nieuwe werkinstructies bijhouden, websites updaten en dat allemaal met minimaal tot geen fysiek contact. Maar door het harde werk van iedereen is het toch gelukt en daar ben ik trots op!’

Het resultaat mag er zijn: ook in deze uitzonderlijke tijd bieden Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel de optimale online dienstverlening richting burgers.

Jelly Frankes wint publieksprijs 'Jonge ambtenaar van het jaar 2021'

In oktober 2020 was Jelly doorgedrongen tot de laatste 11 overgebleven kandidaten en in november werd bekend dat ze tot laatste drie behoorde. Vandaag mocht ze, samen met de andere twee kandidaten, zich voor een laatste keer presenteren aan de vakjury. Hoewel ze niet won, roemde de jury haar enthousiasme en perfectionisme. De Harkemase is drie jaar werkzaam bij de afdeling burgerzaken van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. In deze functie denkt ze mee in het ontwerpen van nieuwe burgerzakensystemen en houdt ze zich bezig met het verbeteren van de digitale dienstverlening. Ook geeft ze door het hele land les bij andere gemeenten. 

Jelly_Frankes02-Stichting-FUTUR.jpg
Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Productmanager
Engelbert Wijnhoven