Direct naar de content
icon search white
20 september 2017 - Nieuws

Verplichte ingangsdatum e-factureren gewijzigd naar april 2019

Vanuit de overheid zijn gemeenten per april 2019 verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Dit is de nieuwe ingangsdatum van de verplichte wetgeving. Tot deze week was de verplichte ingangsdatum voor e-factureren november 2018.

Deze wijziging ontstaat door vastgelegde procedures waarbij de publicatiedatum van de Europese (e-facturatie) norm leidend is. Volgens de Europese richtlijn 2014/55/EU moet uiterlijk 18 maanden na publicatiedatum van de norm e-factureren geïmplementeerd zijn. De norm word in oktober 2017 gepubliceerd, wat betekent dat per april 2019 het verwerken en ontvangen van e-facturen verplicht is voor gemeenten.

'Onze meeste klanten geven aan in 2018 nog aan te sluiten', zegt Wilco Moen, Product Manager bij PinkRoccade Financiën & Services. 'Begin 2019 zijn gemeenten druk met het jaarwerk, wat betekent dat zij weinig tijd overhouden voor de implementatie van e-factureren'.

Tip: geef voor het einde van dit jaar akkoord op de offerte
Tijdig aansluiten zorgt ervoor dat jouw gemeente voor de verplichte datum aan de slag kan. Dan profiteer je ook de komende jaren van de 2017-prijsstelling van e-factureren. Vraag hier een offerte aan. 

Meer informatie?
Neem contact op met Wilco Moen via Wilco.Moen@pinkroccade.nl.

Deel via: