Direct naar de content
icon search white
8 november 2022 - Nieuws

Betaalgemak voor de burger via QR-code

Liefst maak je het betalen van een factuur voor de burger zo laagdrempelig en makkelijk mogelijk. Hoe handig is het als dat kan via een QR-code? De module ‘Betaalgemak’ voorziet daarin. Zonder extra inspanning vanuit jullie als gemeente. 

Hoe werkt het voor jullie?

Bij het generen van een factuur binnen CiVision of iFinanciën blijven de werkzaamheden hetzelfde. Alleen op de achtergrond werkt een API samen met onze provider en de BNG om een QR-code te generen. Deze QR-code zorgt ervoor dat een betaling gelijk de juiste gegevens bevat. Denk hierbij aan een kenmerk, rekeningnummer of het juiste bedrag.

Dit voorkomt onnodig uitzoekwerk bij een foutieve betaling. Bovendien zie je in een portal wat de status van de openstaande betalingen is.

Hoe werkt het voor de burger?

De burger scant de QR-code en gaat dan automatisch IDEAL. Laagdrempelig betalen dus. Bovendien zijn alle gegevens voor de betaling al automatisch ingevuld. Als extra mogelijkheid kan men ook meteen een automatische incasso inregelen voor nog meer gemak.

Meer weten?

Wil je ook het betalen van een factuur gemakkelijker en laagdrempeliger maken voor de burger? Laat het ons weten: prlg.fs@pinkroccade.nl.

Benieuwd naar meer informatie over de module betaalgemak? Lees het hier.

Deel via: