Direct naar de content
icon search white
18 december 2018 - Nieuws

Veranderingen op komst voor IV3 rapportage

Overheden sturen Excels met IV3-data op naar het CBS. Het CBS gaat in 2019 een pilot starten om de rapportages te verbeteren. Doelen zijn kwaliteitsverbetering, vermindering van de administratieve lastendruk en het gebruik van open standaarden. PinkRoccade Local Government participeert in de pilot.

De doorontwikkeling gaat om het digitaal binnenhalen van data die door gemeenten op een beveiligde plek worden klaargezet. Hier zijn bij het CBS verschillende mogelijkheden voor. Voor de gemeenten is het de bedoeling hierbij over te stappen van het huidige Excel-formaat naar een open data formaat, waarin meer metadata is opgenomen. Bovendien is het de bedoeling dat gemeenten niet alleen de posten uit de bestaande rapportages klaarzetten, maar ook de onderliggende journaalposten en boekingen. Hiermee komt detailinformatie (data) van gemeentes beschikbaar en kan er meer context gegeven kan worden aan de data. Kortom: veel zaken waarover nagedacht gaat worden.

Uitkomsten in 2019

Wij denken mee in de ontwikkelingen en houden ze nauwlettend in de gaten. Via onze nieuwsbrief blijf je sowieso op de hoogte. Wordt vervolgd.

Deel via: