Direct naar de content
icon search white
6 juli 2020 - Nieuws

Veilig mailen via Zorgmail

Vooral binnen de gemeente is het van belang dat gevoelige informatie op een veilige manier wordt verstuurd. Ook de AVG wetgeving stelt hoge eisen aan het delen van privacygevoelige informatie. Zorgmail stelt de gemeente in staat om op veilige wijze gegevens via e-mail te delen.

Veilig mailen via Zorgmail

Malware via e-mails verspreiden is één van de meest voorkomende manieren om organisaties te hacken of de organisatie bloot te stellen aan computersoftware met slechte bedoelingen. Maar liefst 92% van de malware wordt via de mail verstuurd. Op deze wijze kunnen bijvoorbeeld persoonsgegevens op straat komen te liggen. Vooral binnen de gemeente is het dus van belang dat gevoelige informatie op een veilige manier per e-mail wordt verstuurd. Ook de AVG wetgeving stelt hoge eisen aan het delen van privacygevoelige informatie. Met behulp van Zorgmail kan hieraan worden voldaan.

Voldoe aan huidige privacy wetgeving

Zorgmail stelt de gemeente in staat om op veilige wijze gegevens via e-mail te delen. E-mails vanuit iBurgerzaken kunnen met behulp van Zorgmail veilig gestuurd worden naar de desbetreffende ontvanger. Door middel van twee-factor-authenticatie kan de ontvanger de mail met de gevoelige informatie openen. Dit maakt mailcontact via iBurgerzaken in combinatie met Zorgmail de oplossing om te voldoen aan de huidige privacywetgeving. Onderstaande afbeelding geeft weer hoe de koppeling met Zorgmail loopt.

zorgmail.png

De voordelen van Zorgmail op een rij

Gemeente
• Communicatie van gevoelige informatie verloopt veilig via e-mail
• Via encryptie en privacy technologie zijn e-mails niet te vervalsen
• Communiceer via mail conform de AVG wetgeving
• Verminder risico dat gevoelige informatie via de mail op straat komt te liggen

Ontvanger (bijvoorbeeld burger)
• Zekerheid dat de gemeente gevoelige informatie op een veilige wijze naar mij verstuurd
• Gemeente verstuurt informatie volgens de meest recente privacywetgeving
• Ontvangers buiten de gemeente hebben geen account nodig om een bericht te kunnen ontvangen en krijgen via twee-staps-verificatie veilig toegang tot het bericht en eventuele bijlagen

Neem gerust contact op voor meer informatie over Zorgmail

Wil je meer weten over Zorgmail? Neem dan contact op met Roy van de Wiel -Productchamp iSecure- via: Roy.vandeWiel@PinkRoccade.nl

Deel via: