Direct naar de content
icon search white
15 september 2021 - Nieuws

Vanaf LO 3.14 is Makelaarsuite 3.0.20 noodzakelijk

Op 30 maart 2021 heeft de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) de inhoud van Logisch Ontwerp GBA 3.14 (LO 3.14) vastgesteld. Deze treedt naar verwachting in werking op 2 januari 2022. Dit heeft ook gevolgen voor jouw gemeente en specifiek op de burgerzaken processen. Deze wettelijke wijziging in LO 3.14 vraagt namelijk om een andere manier van werken met de A-nummervoorraad. Hierop hebben we onze applicaties uiteraard tijdig aangepast. Wat wel belangrijk is om te weten, hiervoor is een upgrade naar Makelaarsuite versie 3.0.20 noodzakelijk. Als je deze in onze Pink Private Cloud hebt staan, laat deze upgrade dan tijdig inplannen. Mocht je Makelaarsuite lokaal hebben draaien, zorg dan voor een tijdige installatie.  

Wijziging in uitgifte A-nummervoorraad

In tegenstelling tot de uitgifte van burgerservicenummers (BSN’s) is de uitgifte van A-nummers een proces met veel handmatige acties. Met deze wijziging in LO 3.14 introduceert RvIG een webservice die het aanvragen van nieuwe A-nummervoorraad door gemeenten digitaal afhandelt. Vanaf de invoering van LO 3.14 vervalt de oude mogelijkheid en moeten alle bijhoudende instanties de nieuwe webservice gebruiken. Om dit mogelijk te maken hebben we onze applicaties uiteraard tijdig aangepast. Zodra het LO van kracht wordt maakt iBurgerzaken de switch naar een nieuwe service in Makelaarsuite, beschikbaar in versie 3.0.20.

Gebruik je een lokale Makelaarsuite? Plan dan tijdig de installatie

Gezien de belangrijke LO 3.14 ontwikkelingen en de impact op de iBurgerzaken processen is het belangrijk dat Makelaarsuite up-to-date is bij de inwerkingtreding van LO 3.14. Dat is naar verwachting per 2 januari 2022. Ons advies is dan ook om tijdig de installatie van de meest recente versie van Makelaarsuite in te plannen zodat alle benodigde wijzigingen vóór de deadline beschikbaar zijn. De minimale versie van de Makelaarsuite daarbij is 3.0.20.

Neem gerust contact op

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de helpdesk van Informatievoorziening. Dien daarvoor een aanvraag in via TOPdesk of bel naar: 088-1101 555. Zij helpen je graag verder.

Deel via: