Direct naar de content
icon search white
7 december 2023 - Nieuws

Van droom naar werkelijkheid: roadmap en co-creatie

Lees hieronder meer over onze roadmap 2023/2024: wat ontwikkelen we nu, straks en later binnen iBurgerzaken, OPENburgerzaken en cloud/security? Deze komt tot stand op basis van goed geregisseerde co-creatie met heel veel gemeenten. De strategische tafel is daar een belangrijk onderdeel van.  

Co-creatie zit in ons DNA

Bij de realisatie van nieuwe oplossingen binnen bijvoorbeeld iBurgerzaken en OPENburgerzaken kiezen we altijd bewust voor een intensieve, interactieve vorm van samenwerking met alle betrokken partijen: gemeenten, ketenpartners, wetgever en andere leveranciers. Zo combineren we praktische kennis rond burgerzakenprocessen met de expertise om die kennis om te zetten in moderne, innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen. Met iBurgerzaken dat volgend jaar alweer 10 jaar bestaat, kan je wel stellen dat co-creatie in ons DNA zit. 

Zo ziet onze samenwerkingsstructuur eruit

Iedere dag houden we ons bezig met de vraag: 'Hoe ziet de toekomst van de gemeentelijke dienstverlening eruit'? Om van deze dromen werkelijkheid te maken, hebben we een samenwerkingsstructuur opgezet die je hieronder ziet. In dit artikel gaan we dieper in op de laag: strategische tafel.

Fc4dc639 214C 4340 Bd39 83897320Bb7f (1)


Strategische tafel: wat bespreken we daar?

Met 10 gemeenten bepalen we welke onderwerpen in 'onze droom' staan. Dit noemen we de strategische tafel. Vorige week vond de tweede strategische tafel plaats. De kern van de strategische tafel is dat we samen met onze klanten afspraken maken over wat we ontwikkelen. Waar de eerste strategische tafel in het teken stond ‘van droom naar werkelijkheid’ met als belangrijk onderwerp de waarde kant richting de toekomst. Stond de tweede keer het thema Digital Decade en de roadmap centraal. 

Low Res A4 Pinkroccade Strategische Tafelsessie 30 November


Digital Decade

Digital Decade, wat houdt dat in? Het is een beleidsprogramma dat voorziet in een monitoring- en samenwerkingsmechanisme om de digitale transformatie in Europa te verwezenlijken. Dan ontstaat automatisch de vraag: “Als Europa op een bepaalde manier werkt, hoe verhouden wij ons daartoe?”.

Eigen architectuur binnen gemeenten hebben onderhoud en een upgrade nodig. Er komt veel op gemeenten af en de vraag om gezamenlijk op te trekken lag op tafel. Er is een behoefte om te versnellen en het is handig om voor te sorteren op hoe je als gemeente met Digital Decade om wilt gaan. De onderwerpen die nu opgepakt worden: ‘digitaal identiteitsbewijs’ en project ‘ENSIA’.

Roadmap

De roadmap laat zien waar we op dit moment staan met iBurgerzaken (31 e-diensten) en waar we het komend jaar naartoe willen werken (40 e-diensten). We blijven kijken vanuit ‘droom naar werkelijkheid’ om de juiste beslissing te maken waar we ons op focussen. Het doel van de ontwikkelingen is altijd: blije burgers, blije medewerkers en blije ketenpartners. Tevens halen we met de roadmap input op over wat jullie belangrijk vinden. Zo kijken we of we op de juiste koers liggen of dat er wijzigingen op de planning moet komen.

Hieronder geven we je alvast een inkijk in deze roadmap; wat ontwikkelen we nu, straks en later binnen iBurgerzaken, OPENburgerzaken en cloud/security? Ondanks dat deze onder voorbehoud is, geeft het een goed beeld van wat we de komende twee jaar ontwikkelen.

Roadmap


Neem gerust contact op

Heb je een vraag over dit artikel? Neem dan contact met ons op via info.publiekszaken@pinkroccade.nl

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Innovatie Manager
Engelbert Wijnhoven