Direct naar de content
icon search white
8 februari 2021 - Nieuws

Update Stembureaumanager: dashboard, security en Corona

Diverse gemeenten waaronder Amersfoort, Groningen en Hellevoetsluis maken voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen gebruik van de Stembureaumanager (SBM) voor het managen van hun stembureaus. Het werven van stembureauleden verloopt voorspoedig! Via dit artikel geven we je een unieke inkijk in het dashboard rondom werving. Ook vertellen we je meer over hoe SBM omgaat met security/privacy én delen we een tip rondom de gezondheidscheck voor stembureauleden. 

Het actief monitoren van stembureauleden

Via onderstaand dashboard (momentopname van vrijdag 5 februari 2021, klik op de afbeelding om te vergroten) zie je de stand van zaken als het gaat om de bezetting van de stembureaus van diverse gemeenten. Het dashboard laat het volgende zien:

  • SL (geworven stembureauleden) 
  • SL R (reservelijst stembureauleden)
  • SL EV (stembureauleden voor early voting)
  • SL EV R (reservelijst early voting)
  • CT (leden voor centraal tellen)
  • CT R (reservelijst centraal tellen)
  • OV (overige leden zoals helpdeskmedewerkers, tellers & 'vliegende brigade')
  • OV R (reservelijst overige leden)

In het groen staat het huidig aantal geworven leden, in het geel het gewenst aantal leden en in het blauw het % van de bezettingsgraad. Zo is te zien dat gemeente Hellevoetsluis voor de stembureauleden, early voting én overige medewerkers haar doelen al heeft bereikt, een mooie prestatie!

Gemeenten die gebruik maken van de Stembureaumanager hebben overigens een eigen dashboard dat altijd inzicht geeft in de laatste stand van zaken.

Update SBM.png
Klik om te vergroten

Privacy & veiligheid staat hoog in het vaandel

Helaas zijn er genoeg (recente) praktijkvoorbeelden aan te wijzen die keer op keer laten zien hoe belangrijk het is om goed met privacygevoelige informatie om te gaan. Privacy & veiligheid staat bij Stembureaumanager voorop. Zo maakt de software gebruik van Multi-Factor Authentication (MFA). Daarnaast zijn downloads geautoriseerd (je kan dit aan- en uitzetten per persoon) waarbij later altijd terug te vinden is wie wat heeft geraadpleegd. 

Gezondheidscheck via Enquête module 

Om te kunnen werken op het stembureau, dienen alle stembureauleden een gezondheidscheck af te leggen vanwege Corona. De gemeente moet de gezondheidscheck (vragenlijst) afnemen voordat de stembureauleden de werkzaamheden kunnen starten. Het is natuurlijk erg belangrijk dat stembureauleden die klachten hebben (of die huisgenoten hebben met klachten) niet aan het werk gaan en mogelijk anderen besmetten. 

Peter Kalkman van Stembureaumanager

‘Als gemeente kun je hiervoor eenvoudig de Enquête module gebruiken binnen de Stembureaumanager. Deze module gebruik je normaal voor de evaluatie van de verkiezing.’

Neem gerust contact op

Wil jij meer weten over de Stembureaumanager of de mogelijkheden bekijken om na de Tweede Kamerverkiezingen 2021 ook met de Stembureaumanager aan de slag te gaan? Neem dan contact op met jouw Account manager. 

Deel via:

‘Klanttevredenheid staat voor mij centraal! Daar zet ik mij elke dag voor in en word ik blij van! Samen alles uit iBurgerzaken halen met blije burgers en medewerkers als resultaat.’

Irma Kadiric, Accountmanager
Irma.png (3)