Direct naar de content
icon search white
30 december 2021 - Nieuws

Update optimaliseren presentatie marktsignalen

In dit nieuwsbericht vertellen we je graag meer over de pilot 'optimaliseren presentatie marktsignalen' die we onlangs zijn gestart. Wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Waarom deze pilot gestart?

Het huidige registratiesysteem van marktsignalen binnen TOPdesk kent enkele uitdagingen en beperkingen. Wij hebben daarom voldoende reden om dit systeem onder de loep te nemen, te optimaliseren en anders te presenteren. Met enthousiasme wijzen we je daarom op deze pilot die we intussen zijn gestart binnen dit thema. Deze is opgestart in samenwerking met de volgende 10 kwartiermakergemeenten: Amersfoort, Apeldoorn, Bloemendaal, Breda, Ede, Enschede, Groningen, Helmond, Roermond en Tynaarlo. Zo werken we samen aan een systeem dat op termijn werkt voor iedereen!

Duidelijk overzicht en inzicht op inhoud én status

In de pilot werken we aan:

  • Inzicht in actuele status van een signaal. Wanneer een signaal in status verandert, open staat of is afgerond.
  • Overzicht van signalen op 1 lijst in plaats van 1 pagina per onderwerp.
  • Praktische zoekfuncties om dubbele signalen te voorkomen.
  • Relevante filters, waaronder GAAS nummers voor eenvoudig zoeken.
  • Prioriteit en planning inzichtelijk per signaal. Inclusief melding van mogelijke verwerking in een release.

Winst op het gebied van gebruikersgemak

Voordat het nieuwe systeem in gebruik komt, is het huidige systeem opgeschoond en zorgen we bij de huidige inhoud voor een statusupdate. We streven naar een optimaal gebruiksgemak voor onze klanten en onszelf. Hierin staan inhoud, inzicht en status centraal.

Mogelijkheden voor doorontwikkeling

Met de kwartiermakers zijn intussen ook mogelijkheden om door te ontwikkelen benoemd. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan het ‘stemmen’ op een marktsignaal, waardoor de zwaarte ervan op een eenvoudige en snelle manier zichtbaar is en we daarmee prioriteiten gemakkelijker kunnen stellen in onze planning.

We laten graag twee kwartiermakers aan het woord:

Mona Law, functioneel specialist gemeente Apeldoorn

‘Geweldig om nu snel en gemakkelijk marktsignalen terug te kunnen vinden. Dankzij de filters kan ik ze allemaal op één pagina zien. En via de zoekfunctie kan ik snel een GAAS-nummer opzoeken. Als het marktsignaal al ingepland is voor een release is dat ook direct zichtbaar, heel overzichtelijk!’

Ook Rob de Munck van gemeente Amersfoort is betrokken als kwartiermaker.

Rob de Munck, functioneel gegevensbeheerder gemeente Amersfoort

‘Erg prettig om nu ook de marktsignalen van andere gemeenten te kunnen bekijken. Dan weet ik dat deze al bekend is bij PinkRoccade en hoef ik deze niet opnieuw in te dienen.’

We houden je op de hoogte

Zoals we altijd werken wanneer we ontwikkelen, startten we ook voor dit project met een groep kwartiermakergemeenten. Hiermee doen we ervaringen op en voeren we verbeteringen al door voordat we het breed uitrollen. Hoe het gebruik van het platform er precies gaat uitzien is in Q1 van 2022 concreet en voor iedereen beschikbaar. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Sneak preview van de pilotversie

Marktsignalen voor op website.png (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem gerust contact op

Heb je nog vragen of wens je meer informatie over deze pilot? Neem dan contact op met onze collega's van het Kenniscentrum, bij voorkeur via een melding via TOPdesk of bel naar: 088 11 01 555.

Deel via: