Direct naar de content
icon search white
23 november 2020 - Nieuws

Update BRK

Op 8 juli 2020 heb je een mail van de Waarderingskamer ontvangen met de titel:
“Planning overgang BRK Levering 1.0 naar BRK Levering 2.0 voor het WOZ-domein”. Daarnaast kondigde het Kadaster op 16 juli aan dat de BRK bevragen API’s in productie zijn. Maar wat gaat PinkRoccade doen?

Wij leveren in de loop van 2021 BRK levering 2.0 uit

Dit doen wij op de Ruimte & Omgeving Suite (ROS) en niet meer in onze CiVision applicatie. De reden hiervoor is dat het in CiVision niet mogelijk is om data en geometrie aan elkaar te koppelen. De ROS heeft dat wel. Ook ontwikkelen we op de ROS de Samenhangende Objectenregistratie. En als aanvulling komt ook de BRK op dit platform.

Stap op tijd over naar BRK 2.0

In het tweede kwartaal van 2022 faseren we het huidige koppelvlak uit. De implementatie van BRK levering 2.0 moet voor juli 2022 (de einddatum van BRK levering 1.0) zijn uitgevoerd. Om die reden adviseren wij om tijdig over te stappen.

Ons platform Ruimte & Omgeving Suite is al geschikt voor API’s

Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen rondom de API’s. We hebben tijdens een API lab bewezen dat een technische communicatie met de BRK, op basis van API’s, mogelijk is.

Echter, de API 1.0 versies kennen alleen een informatieve bevraging. Voor de gegevensverwerking in Belastingen is dit niet voldoende. Zodra meer duidelijk is over de komst van BRK API’s die specifiek bruikbaar zijn voor de WOZ, informeren wij jullie direct.

Deel via:

‘Goede digitale dienstverlening door gemeentelijke belastingafdelingen, begint aan de achterkant.’

Berry van den Bosch, Programmamanager
Berry.jpg