Direct naar de content
icon search white
16 december 2016 - Nieuws

Terugblik Dimpact-congres: Coöperatieve kracht; samenwerking loont!

Op 17 november 2016 vond het Dimpact-congres 'Coöperatieve kracht; samenwerking loont' plaats. Vanuit het hele land waren gemeentelijke bestuurders, directeuren, managers, hoofden KCC en burgerzaken, informatiemanagers, projectleiders en beheerders naar Tiel afgereisd om het 10-jarig bestaan van Dimpact mee te vieren en kennis te vergaren en te delen.

Dimpact, een landelijke kennisplatform

Gestart als samenwerkingsverband om een digitaal loket te creëren, is Dimpact inmiddels uitgegroeid tot een landelijk kennisplatform voor collectieve dienstverleningsprojecten en naar ruim 30 leden over heel Nederland. Samenwerking en standaardisatie staan sinds de oprichting hoog in het vaandel. Op het congres hebben we op feestelijke wijze stil gestaan bij het 10-jarige jubileum. We hebben tijdens het congres "Coöperatieve kracht; samenwerking loont!" teruggekeken naar 10 jaar Dimpact, maar ook vooruit. 

Topinnovaties in Almelo en Ede

Onze break-out sessie van gemeente Almelo en Ede was goed bezocht. In deze twee gemeenten zijn veel burgerzakenprocessen gedigitaliseerd. Met als doel om het voor burgers makkelijker en eenvoudiger te maken. Deze nieuwe werkwijze betekent bovendien dat het eenvoudiger werkt voor de gemeente. Evelien van Rijswijk en Henk van den Boom doen een boekje open… Het zijn innovatieve voorbeelden van samenwerking en oplossingen.

Nieuwsgierig? Lees het hele artikel op de website van Dimpact.

De aftermovie

Dimpact heeft gezorgd voor een aftermovie. Een mooie weergave van deze goedbezocht dag:

Op de website van Dimpact staat een uitgebreider artikel, inclusief een link naar vele foto's, van deze dag.

Deel via: