Direct naar de content
icon search white
18 maart 2019 - Nieuws

Smart Finance succesvol opgeleverd bij kwartiermakers!

Vorige week hebben wij met de kwartiermakers van Smart Finance: Gemeente Stein, Gemeente Ommen en Gemeente Hardenberg (voorheen bestuursdienst Ommen-Hardenberg) een nieuwe mijlpaal bereikt: het ontwikkelingstraject is afgerond!

Co-creatie
Bijna 2 jaar geleden zijn we deze co-creatie gestart, waarbij we gezamenlijk de innovatieve functionaliteit van Smart Finance bedacht, ontwikkeld en uiteindelijk succesvol opgeleverd hebben. Dit moest natuurlijk gevierd worden met Bossche bollen en het ondertekenen van een symbolisch overdrachtsdocument. 

Smart Finance 3.jpg

Ontwikkeling van Smart Finance staat nooit stil
 
Tijdens de meeting hebben we als eerste terug gekeken op het co-creatie proces, wat ging er goed en wat zijn aandachtspunten? Daarnaast is stil gestaan bij de ervaringen nu de gemeenten een tijdje met Smart Finance gewerkt hebben: wat loopt goed en waar moeten we nog naar kijken? Omdat de ontwikkeling van Smart Finance nooit stil staat, is er vooral ook gekeken naar de toekomst: wat zijn de wensen en uitdagingen als het gaat om doorontwikkeling? 

Bevindingen van onze kwartiermakers tijdens het traject
Beide gemeenten zijn erg tevreden over deze co-creatie, Monique Bovens van de gemeente Stein geeft daarbij aan ‘op deze manier van samenwerken creëer je echt een bruikbaar product’.

Gerrit Steen, functioneel beheerder gemeente Hardenberg

‘Door de invoering van het bijvoorbeeld het onderdeel bestellingen/verplichtingen merk je dat er enthousiast wordt gereageerd binnen de organisatie. De implementatie ervan is natuurlijk wel een ander verhaal en zal tijd nodig hebben. Collega's enthousiast maken en voordelen benadrukken is dan belangrijk.’


Elkaar scherp houden in dit soort trajecten is belangrijk, zo haal je het beste in een project naar boven. Zo kregen we als tip om de issues die tijdens de implementatie bij de ene kwartiermaker naar boven kwamen, te delen met de andere kwartiermaker. Vaker bij elkaar over de vloer komen is ook een wens. Een ander aandachtspunt binnen de gemeente is: medewerkers in een vroeg stadium betrekken bij de functionaliteiten, zo creëer je tijdig een beter draagvlak. Als gezamenlijk idee kwam nog naar boven om een werkgroep op te starten, zodat ook toekomstige Smart Finance gebruikers kunnen aansluiten en we nog meer kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Robin Mulder, applicatie ontwerper

‘Wat ik het mooie vind aan deze manier van samenwerken is dat je echt de tijd neemt om in elkaars spreekwoordelijke keuken te kijken. Daardoor begrijp je elkaar beter en kom je tot een beter resultaat.’

 
Wil jij net als gemeente Stein en Ommen-Hardenberg het financiële proces vereenvoudigen en tegelijkertijd meer in control raken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor bijvoorbeeld een Smart Finance demo op locatie. 

Deel via: