Direct naar de content
icon search white
15 november 2021 - Nieuws

Samenwerking PinkRoccade en Cadac Group voor de Samenhangende Objectenregistratie

Cadac Group (voorheen NedGraphics) en PinkRoccade gaan samenwerken. De twee automatiseerders stemmen hun applicatieontwikkeling voor de Samenhangende Objectenregistratie (SOR) op elkaar af. 

De SOR is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en zal gefaseerd tot stand komen. Het is een uniforme registratie van de overheid, met daarin alle basisgegevens over objecten in de openbare ruimte zoals gebouwen, wegen, bruggen en begroeiing.

Eén registratie

Momenteel zijn de basisgegevens opgeslagen in verschillende registraties zoals de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen), BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) en de WOZ (Waardering Onroerende Zaken). ‘Het is de bedoeling dat alle informatie en data van de objecten in de openbare ruimte worden samengebracht in één registratie, de SOR’, legt Rudy Boonman, business succes manager bij PinkRoccade, uit. ‘Beheerders zoals gemeenten en provincies kunnen hieruit makkelijk de benodigde informatie en data ophalen, muteren en weer terugplaatsen. Maar ook andere overheden en private partijen gaan als gebruiker profiteren van deze uniforme, actuele objectenregistratie.

Krachten bundelen

‘We gaan onze krachten bundelen’, zegt Wouter Botman, productmanager bij Cadac Group. ‘PinkRoccade levert met de applicatie iObjecten expertise in het slim combineren van administratieve en aangeleverde geografische gegevens. Bij Cadac Group beschikken wij over geavanceerde geografische software die niet alleen objecten voor de SOR maar ook de objecten voor andere werkprocessen geometrisch geïntegreerd kan vastleggen en beschikbaar stellen. Met deze combinatie van kennis en slimme software- ontstaat een handige toolbox waarmee de SOR een flinke stap dichterbij komt.’

Wouter Botman, Cadac Group

‘Met deze combinatie van kennis en slimme software- ontstaat een handige toolbox waarmee de SOR een flinke stap dichterbij komt.’

Stap voor stap

‘We willen in de komende transitiefase stap voor stap hierin voortgang boeken’, geeft Boonman aan. ‘Waarbij we onze klanten nauw gaan betrekken’. Met als resultaat dat het zowel voor beheerders als eindgebruikers makkelijker is om snel en efficiënt de juiste informatie beschikbaar te krijgen. Door deze samenwerking zien we mogelijkheden om de ambities van de SOR met beperkte transitielasten en samen met onze klanten te realiseren en hun informatievoorziening op de toekomst voor te bereiden.’

Samenwerking PinkRoccade en Cadac Group voor de Samenhangende Objectenregistratie.jpg

Om de samenwerking te bekrachtigen hebben PinkRoccade en Cadac Group op 12 november 2021 een samenwerkingsovereenkomst getekend.

 

Over PinkRoccade

Ontstaan uit de overheid, gegroeid in de IT-technologie, geeft PinkRoccade al ruim 70 jaar betekenis aan innovatie voor alle lokale overheden in Nederland. Het bedrijf kent het gemeentelijke IT-landschap daarom als geen ander. Met de applicatie iObjecten zet PinkRoccade hoog in op de pijlers proces gestuurd en zaakgericht werken.

Meer informatie op: https://info.pinkroccadelocalgovernment.nl/cadacgroup.

Over Cadac Group

Cadac Group is een toonaangevende aanbieder van software en consultancy aan verschillende bedrijfstakken. In de maakindustrie, de bouw en bij de overheid is digitalisering in volle gang. De manier waarop u ontwerpt, maakt en gebruikt verandert radicaal. De experts van Cadac helpen u deze digitale transformatie te omarmen. In alles wat we doen, staat voorop dat wij uw organisatie in staat stellen de ideale digitale agenda te ontwikkelen en te realiseren.

Meer informatie op: www.cadac.com of www.cadac.com/samenhangende-objecten-registratie.

Deel via: