Direct naar de content
icon search white
26 februari 2019 - Nieuws

Samen kijken naar de toekomst

Op 7 februari organiseerden de OWO-gemeenten; Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland samen met PinkRoccade Local Government een strategische sessie. In deze strategische sessie raakten we allerlei producten en vele facetten van de dienstverlening. Vandaar dat vertegenwoordigers van alle domeinen van de OWO-gemeenten en alle vertegenwoordigers van de businessunits van PinkRoccade aanwezig waren. Het resultaat? Samen met de OWO-gemeenten de gezamenlijke toekomstdroom schetsen.

Het begint met een gezamenlijke toekomstdroom

Tijdens de gezamenlijke aftrap presenteerden de OWO-gemeenten hun gezamenlijke dromen en doelstellingen. En aansluitend deelde PinkRoccade haar toekomstdroom waar ze met alle businessunits naartoe streeft. Met 100 (!) personen droomden we over de toekomst; in welke richting gaan we stappen zetten? Hoe concretiseren we ons partnership? En hoe ziet de roadmap eruit voor de komende jaren?

OWO-gemeenten strategische sessie 1.jpg

Mat Keijers, productmanager Burgerzaken, begon zijn verhaal met een opdracht: “Sluit je ogen. Want dromen kun je alleen met je ogen dicht. En droom even weg hoe de dienstverlening van de OWO-gemeenten eruit ziet over 10 jaar.”. En zo ging iedereen dromen… Dit was de basis voor een mooi en goed gesprek met elkaar. Het delen van onze dromen is namelijk nodig om te weten waar we nu staan. En om samen te bepalen waar we naartoe werken.

OWO-gemeenten strategische sessie 2.jpg

Met focus de eerste stap zetten

Na een centrale aftrap zijn we in parallelsessies uiteen gegaan, opgesplitst in de domeinen van de gemeenten. Hier beantwoorden we vragen als; Wat betekenen deze dromen en doelen voor ons domein? Welke stappen moeten wij nu met elkaar gaan zetten? En hoe gaan wij invulling geven aan ons partnership? Als resultaat heeft ieder domein de eerste invulling gedaan om die grote toekomstdroom te gaan behalen!

Een mooi begin, van een langdurig partnership

De resultaten en uitkomsten van de parallelsessies zijn met elkaar gedeeld in een centrale sessie. Gerard Tjassing, Makelaarbeheerder OWO-gemeenten, vertelt: “Ik vond het heel waardevol om met elkaar het gesprek aan te gaan. Je krijgt een gezicht bij een naam. En de lijnen worden korter. Een hele waardevolle dag met nu al mooie resultaten.”. Iris Verbakel, consultant Customer Care bij PinkRoccade Publiekszaken, vult aan: “De eerste stappen zijn gemaakt om samen de toekomst in te vullen. Nu gaan we doorpakken!”.

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)