Direct naar de content
icon search white
8 maart 2021 - Nieuws

Ruim 25 gemeenten live met iBijhouding

iBijhouding is de applicatie waarmee je op een efficiënte manier persoonslijsten kunt bijhouden. Deze app is in samenwerking met kwartiermakers ontwikkeld. Inmiddels maken ruim 25 gemeenten gebruik van iBijhouding in iBurgerzaken. Als onderdeel van het implementatietraject -waarbij iBijhouding functioneel is ingericht- is ook meteen de Bestandscontrole Module (BCM) geïmplementeerd. De BCM zorgt ervoor dat de kwaliteit van gegevens is gegarandeerd. Vanaf iBurgerzaken release 4.0 komen er twee nieuwe functionaliteiten beschikbaar in iBijhouding: bijwerken gerelateerden en landelijke tabellen.   

Implementeren, opleiden en optimaliseren 

Tijdens de implementaties van iBijhouding hebben gemeenten gezamenlijk de opleiding gevolgd. Dit heeft geresulteerd in een groot leereffect en optimaal gebruik van de app. Ook zijn er enthousiaste reacties en goede ervaringen van klanten die iBijhouding al gebruiken: 

Niek Joosse, medewerker Burgerzaken bij gemeente Kapelle

‘Als BRP-specialist ben ik ontzettend blij met de nieuwe module. iBijhouding maakt het actualiseren en corrigeren van persoonslijsten een stuk overzichtelijker. Door de overzichtelijke interface waarbij je de oude en de nieuwe gegevens naast elkaar hebt kun je gemakkelijk zien wat er aangepast moet worden. Doordat de nummering van de HUP overgenomen is, is het super makkelijk geworden om de HUP te volgen. Voor collega’s met weinig ervaring biedt iBijhouding een relatief veilige leeromgeving. Tot je op “BRP Bijwerken” klikt, kan je zonder gevaar voor fouten aanpassingen maken. De ingebouwde waarschuwingen en BCM controle bevorderen de kwaliteit van de mutaties en het zelflerende vermogen van de BRP-specialisten in spé. Wil je toch dat een meer ervaren collega even mee kijkt? Dan wijs je de zaak toe aan die collega. Stukken sla je op in de zaak, en je standaardbrieven draai je ook zo uit. Ik en al mijn collega’s, zowel de ervaren als de groentjes van Burgerzakenland, vinden iBijhouding super werken.’

Belangrijke nieuwe functionaliteit: bijwerken gerelateerden

In iBurgerzaken release 4.0 wordt het mogelijk om gerelateerden bij te werken voor mutaties op de eerste categorie. Uiteraard halen we binnenkort de ervaringen op en zullen dit met jullie delen via de nieuwsbrief en website. Een andere ontwikkeling is dat de landelijke tabellen terug te vinden zijn in iBijhouding.  

Meld je aan voor de 'knoppencursus' of de online iAcademy training

Wil je starten met iBijhouding?
iBijhouding wordt gebruikt om de onderdelen actualiseringen en correcties in Cipers te vervangen door iBurgerzaken. Heb je interesse in iBijhouding, maar is de applicatie nog niet beschikbaar binnen jouw gemeente? Laat het ons weten en meld je hier aan voor de klassikale knoppencursus voor iBijhouding. We plannen dan een geschikt moment met je in. 

Werk je al enige tijd met iBijhouding en wil je aan de slag met bijwerken gerelateerden en complexere casussen?
Meld je dan hier aan voor de iAcademy online training iBijhouding voor gevorderden op 11 mei april van 10.00 tot 15.00 uur. Tijdens de training gaan we o.a. het bijwerken van gerelateerden behandelen. Ook nemen we je mee in complexe casussen en kan je vooraf je eigen casus indienen. Vanwege het succes van eerdere iAcademy opleidingen, zullen we dit in groepsverband doen.

Neem gerust contact met mij op

Heb je een vraag over iBijhouding of over de trainingen? Neem dan gerust contact met mij op via: Ralph.Robben@PinkRoccade.nl

Deel via: