Direct naar de content
icon search white
22 maart 2018 - Nieuws

Risico’s willen wij zoveel mogelijk beperken!

Sinds een half jaar is Sonja werkzaam binnen PinkRoccade als kwaliteitsmedewerker en productmanager SLA en houdt een oog op het behouden van de ISO certificaten. Momenteel is Sonja druk met de  implementatie van de AVG.

Wie is Sonja?

Ik ben 38 jaar oud, ik kom uit Tilburg en samen met mijn vriend heb ik 2 kindjes. In mijn vrije tijd houd ik van tennis, lekker eten en tijd met mijn gezinnetje doorbrengen. Voorheen heb ik bij de gemeente Breda gewerkt als HR adviseur en kwaliteitsmedewerker. Ik werk sinds een half jaar bij PinkRoccade Local Government. De overstap van de gemeente naar een commerciële organisatie is me goed bevallen maar is af en toe wel erg wennen. Tijd is geld, dus resultaten worden sneller verwacht en beslissingen worden sneller genomen.

 

Wat voor functie heb je binnen PinkRoccade Local Government?

Binnen PinkRoccade Local Government ben ik kwaliteitsmedewerker, voor alle Business Units. Ik ben onder meer verantwoordelijk voor het organiseren van de ISO-audits. Bij de ISO-audits gaat het over het behoud van onze ISO certificaten. Daarnaast ben ik gedelegeerd proceseigenaar voor het Service Level Management. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor het beheerproces van onze generieke SLA. Hierover ga ik met klanten in gesprek om te bekijken hoe we onze dienstverlening nog verder kunnen verbeteren.

 

Waar houd je je momenteel mee bezig?

Vanaf 25 mei 2018 wordt de privacywet gehandhaafd. Het is daarbij zeer belangrijk dat we hier binnen PinkRoccade Local Government goed naar kijken, op productniveau maar ook op softwareniveau. De belangrijkste verandering binnen deze privacywet is dat de privacy van burgers nog beter wordt beschermd. Burgers krijgen het recht om in te zien wat er binnen bedrijven qua gegevens is opgeslagen. Binnen Pink zijn we hier druk mee bezig. Ik coördineer de benodigde acties, en ga een checklist af of we aan alles voldoen. Gemeenten hebben een eigen verantwoordelijkheid dat alles goed geregeld is wat betreft de gegevens die ze invoeren. Wij hebben vooral de belangrijke verantwoordelijkheid om die gegevens goed te beveiligen en te beheren. Daarover moeten we goede afspraken maken. Dat doen we door middel van een verwerkersovereenkomst tussen PinkRoccade Local Government en de gemeenten. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe template. Deze wordt besproken met de GebruikersVereniging zodat punten die voor de gemeentes belangrijk zijn getoetst worden.  

 

Risico’s willen wij zoveel mogelijk beperken!

We hebben 2 ISO certificaten, 9001 en 27001. De 9001 is gericht op kwaliteitsmanagement en 27001 op informatiebeveiliging. Met deze certificaten kunnen we aangeven dat we de risico’s die spelen op het gebied van beveiliging in kaart hebben. We kunnen aantonen dat we hier passende maatregelen voor hebben getroffen, die daadwerkelijk werken. Naast ISO-certificering moeten we ook op andere manieren kunnen aantonen dat we goed nagedacht hebben over privacy. Hiervoor leggen we bijvoorbeeld een register aan waarin alle verwerkingen worden genoteerd. De verschillende Business Units zijn druk bezig om te kijken hoe ze het voor de klant zo makkelijk mogelijk kunnen maken om aan hun verplichtingen te voldoen.

Deel via: