Direct naar de content
icon search white
8 maart 2021 - Nieuws

Restyling burgerview: clean, rustig en gebruiksvriendelijk

Bij de ontwikkeling van iBurgerzaken is 'gebruiksgemak' misschien wel het allerbelangrijkste aspect geweest. Om ervoor te zorgen dat meer burgers van digitale diensten gebruik kunnen en willen maken, is het belangrijk om kritisch naar de burgerview te blijven kijken. Daarom heeft de burgerview van iBurgerzaken een opfrisbeurt gehad! Vanaf iBurgerzaken release 4.0 is deze zichtbaar. 

Essentieel voor een goede digitale dienstverlening

Een eigentijdse, frisse en overzichtelijke burgerview is essentieel voor een goede digitale dienstverlening aan burgers en ondernemers. Je wilt tenslotte dat zij gemakkelijk door een online proces geloodst worden, denk hierbij aan het doorgeven van een verhuizing, het doen van een geboorteaangifte of het opvragen van een bepaald uittreksel. 

Samen met kwartiermakers nieuwe huisstijl besproken

Met diverse kwartiermakers is er de laatste tijd gekeken naar hoe de gebruikerservaring van iBurgerzaken verbeterd kan worden. Hierbij is vooral gekeken naar de styling: welke visuele verbeteringen zijn er zodat wat je ziet beter aansluit of een beter gevoel geeft? Ook is er gekeken naar efficiency: hoe gemakkelijk en snel kan je als gebruiker visueel het scherm begrijpen? 

Bekijk hieronder de before and after screenprint

Op de linker afbeelding is de oude styling te zien, rechts de vernieuwde styling, zichtbaar vanaf release 4.0. Klik op de afbeelding om te vergroten.

before-after.jpg

Heb jij de veranderingen al gespot?

Hieronder hebben we de belangrijkste voor je opgesomd:

  • Meer focus op het formulier, ook meer opgemaakt als formulier 
  • Frissere, rustigere uitstraling
  • Tekst boven het invulveld in plaats van er naast, je wordt hierdoor beter door je acties begeleid
  • Beter werkbaar op mobiel device
  • Kleiner 'kruimelpad'
  • Call to action button duidelijker, meer in het zicht 
  • Uiteraard is deze burgerview ook aan te passen naar eigen huisstijl 

Neem gerust contact met ons op

Kal Konings is binnen het PinkRoccade Publiekszaken team de specialist als het gaat om user experience. Heb jij naar aanleiding van dit artikel vragen of heb jij nog ideeën om de burgerview verder te verbeteren? Stuur dan een mail naar Kal Konings via: Kal.Konings@PinkRoccade.nl

Deel via: