Direct naar de content
icon search white
29 maart 2018 - Nieuws

Pilot koppeling HBA en iBurgerzaken

Een betrouwbare overheid betekent zo min mogelijk fouten maken in de dienstverlening. Het snel en makkelijk raadplegen van kennisbanken is daarvoor essentieel. Basisinformatie van de gemeente Amsterdam, PinkRoccade Publiekszaken en 5 kwartiermakergemeenten werken daarom aan de geïntegreerde koppeling tussen iBurgerzaken en het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA). Lees hier meer over deze pilot. 

Pilot bij kwartiermakergemeenten loopt

De kwartiermakergemeenten kwamen voor de eerste keer samen op 28 maart 2018. Inmiddels gebruiken ze de geïntegreerde koppeling tussen HBA en iBurgerzaken. In eerste instantie zijn daarbij de volgende processen geanalyseerd en ingericht: geboorte, reisdocumenten en verhuizen. Voor de andere burgerzakenprocessen bepalen we op dit moment welke links op korte termijn geplaatst gaan worden.

Nog in 2018 landelijk beschikbaar

Eind dit jaar komt deze koppeling met inhoud beschikbaar voor andere gemeenten. Kortom, nog dit jaar kunnen alle Nederlandse gemeenten die dat willen gebruikmaken van deze geïntegreerde koppeling en de vele voordelen. “En uiteraard zorgen we dan voor een speciaal aanbod”, vult Sanne van der Zanden, Product Champ voor deze geïntegreerde koppeling bij PinkRoccade Publiekszaken aan.

6 kwartiermakergemeenten betrokken

Samen met de gemeenten Bergen op Zoom, Ede, Eijsden-Margraten, Groningen, Helmond en Utrechtse Heuvelrug gaan we werken aan de koppeling tussen HBA en iBurgerzaken. Zo gaan we nadenken over de gewenste procesinformatie binnen elke processtap in iBurgerzaken. Daardoor ontstaat toegevoegde waarde voor alle gemeenten in Nederland!

Hans de Jong, backoffice burgerlijke stand bij gemeente Bergen op Zoom

‘Het HBA raadpleeg ik meerdere keren per week. Als deze kennisbank binnenkort integraal onderdeel is van iBurgerzaken bespaar ik enorm veel tijd. Dan hoef ik namelijk niet meer te zoeken in verschillende informatiebronnen.’

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)