Direct naar de content
icon search white
17 juli 2023 - Nieuws

OPENggd is live

We zijn live met de volgende innovatie van OPENburgerzaken, namelijk OPENggd. Een innovatie waar samenwerking in de keten centraal staat, want een klantreis voor de inwoner gaat verder dan de gemeente. Denk hierbij aan de belangrijke gebeurtenis rondom geboorte, waarbij het kindje na een geboorteaangifte bij de gemeente een hielprik krijgt aangeboden van het screenteam vanuit Jeugdgezondheidszorg van GGD. Met OPENggd komen deze werelden samen. OPENggd zorgt daarnaast voor een veilige uitwisseling van gegevens, uiteraard volgens de AVG richtlijnen.

Feestelijke livegang op locatie

Donderdag 6 juli 2023 vierden we de feestelijke livegang op locatie bij het screenteam vanuit Jeugdgezondheidszorg van GGD Amsterdam. Want deze mijlpaal laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Aanwezig waren diverse betrokkenen bij het project, zowel van Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam, gemeente Amsterdam als PinkRoccade Publiekszaken.

14
Nikita Entius, screener bij GGD Amsterdam

‘OPENggd maakt het mogelijk om -binnen een veilige en beschermde omgeving- real time extra gegevens te krijgen via de aangifte van een pasgeborene bij de gemeente. Dit is voor ons van belang voor de tijdigheid van de hielprik en het optimaal opstarten van de jeugdgezondheidszorg voor het gezin.’


Wil meer weten over hoe deze innovatie in zijn werk gaat? We maakten deze korte animatievideo over OPENggd.

Gemeente Amsterdam

‘Met OPENGGD brengen wij na de geboorteaangifte bij onze gemeente de GGD automatisch op de hoogte, dit werkt snel én is minder foutgevoelig. Het verbetert daarnaast de dienstverlening aan de kersverse ouders.’


Neem gerust contact op

Aniek de Vet: “OPENGGD is één van de innovaties die via het OPENburgerzaken platform mogelijk is. Maar, er is nog veel meer mogelijk en ik daag jou uit om ook die stap vooruit te zetten. Wil jij meer informatie over wat OPENggd voor jouw gemeente kan betekenen? Neem dan contact met mij op via Aniek.deVet@PinkRoccade.nl”

Deel via:

‘Wij maken burgerzaken OPEN.’

Aniek de Vet, Productowner OPENburgerzaken
Aniek de Vet - PinkRoccade Samenlevingszaken