Direct naar de content
icon search white
7 februari 2022 - Nieuws

OPENburgerzaken: notificeren via API management

Met OPENburgerzaken zetten we een grote stap vooruit. In co-creatie met gemeenten maken we werkelijkheid van dromen & ideeën en maken we verschil met onze diensten op het gebied van proactieve dienstverlening. Zo ook op het gebied van notificeren. 

Notificatie tussen aanbieder en afnemende partij

Een van de ontwikkelingen binnen OPENburgerzaken is het werk dat team Galileo momenteel verricht op het gebied van ‘notificeren’. Hiervoor bouwt het team aan een fundament om als aanbieder vanuit iBurgerzaken een gebeurtenis, zoals bijvoorbeeld een geboorte, door te geven aan een afnemende partij in de keten. De afnemer, zoals een gemeente of ketenorganisatie, kan de gebeurtenis data vervolgens via het platform van OPENburgerzaken op een verantwoorde en vooral veilige manier bij de bron ophalen.

Dit component heeft een hele belangrijke plaats in de toekomstige dienstverlening. Dat maakt dat we op dit moment bezig zijn om een eigen robuuste en productiewaardige implementatie te ontwikkelen. Parallel hieraan werken we samen met onder andere het Kadaster en de VNG met het notificatiecomponent te voldoen aan de nieuwe standaard 'CloudEvents'.

Neem gerust contact op

Heeft jou gemeente interesse in deze ontwikkelingen en wil je een demonstratie? Of denk je een bijdrage te kunnen leveren in deze realisatie? Neem dan contact op met onze Productmanager OPENburgerzaken: Dylan.Kusters@PinkRoccade.nl

Deel via: