Direct naar de content
icon search white
9 december 2021 - Nieuws

OPENburgerzaken maakt snelle afspraken voor hielprik mogelijk

Met OPENburgerzaken maken we innovaties concreet door data via API’s beschikbaar te stellen en over te nemen. Zo is er onlangs in samenwerking met de GGD en gemeente Amsterdam de koppeling tussen de geboortes binnen de gemeente en het tijdig plannen en plaatsen van het hielprikje sterk verbeterd. Een wens die ontstond en op basis van co-creatie werkelijkheid is geworden. We noemen het ook wel de 'geboorte' van OPENGGD. 

Met OPENburgerzaken zetten we de stap samen vooruit

Als wij met klanten praten over de V van Vooruitdenken, dan praten we over de diensten die we met OPENburgerzaken willen bieden. De burger verwacht steeds meer proactieve dienstverlening. Er zijn altijd oplossingen te vinden voor maatschappelijk relevante uitdagingen. Dat is vooruitgang en dat doet innovatie. Daarom zetten wij een belangrijke stip op de horizon. Op basis van de nieuwste inzichten en technologieën werkt PinkRoccade Publiekszaken aan innovaties vanuit het gedachtegoed van Common Ground. Met OPENburgerzaken maken we innovaties concreet door data via API’s beschikbaar te stellen en over te nemen. Dit doen we vanuit verschillende thema’s waaronder dienstverlening op basis van levensgebeurtenissen en ketenpartner digitalisering. Met deze innovaties zetten we publiek geld om naar publieke waarde en voor alle innovaties geldt; eenmalig ontwikkelen voor meervoudig gebruik en jarenlang plezier.

Bekijk de video over de innovatie OPENGGD

In samenwerking met de GGD en gemeente Amsterdam zijn we onlangs een project gestart waarbij het proces tussen aangifte van een pasgeborene, de gemeente en de GGD onder de loep is genomen. Een geboorte is voor een burger een leuke en drukke periode en daarom willen we de burger zo goed mogelijk van dienst zijn wanneer er zaken zijn die bij een geboorte komen kijken. Hierdoor is het van groot belang dat de gemeente en betrokken instanties zoals de GGD goed met elkaar samenwerken. 

Bekijk hieronder de video waarin onze innovatiemanager Dylan Kusters de case bespreekt met de GGD en gemeente Amsterdam.

OPENhielprik.jpg


Op zoek naar innovatie iNSPIRATIE of wil je bijdragen?

Op www.25innovaties.nl vind je een overzicht van de nieuwste ideeën en innovaties waaraan we momenteel werken. Hier kan je ook aangeven of je graag bijdraagt aan een of meerdere innovaties. Zo bouwen we samen aan de dienstverlening van de toekomst! 

Neem gerust contact met mij op

Weer een mooie innovatie die laat zien wat OPENburgerzaken allemaal mogelijk maakt. Ben je benieuwd geworden? Of heb je zelf nieuwe ideeën voor OPENburgerzaken? Ik hoor het graag, stuur gerust een e-mail naar: Dylan.Kusters@PinkRoccade.nl

Deel via: