Direct naar de content
icon search white
2 augustus 2021 - Nieuws

Met succes en plezier de komende verkiezingen uitvoeren

iVerkiezing Extra was al direct een groot succes bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De kwartiermakers voor iVerkiezing Extra; Hardenberg, Helmond, Ede, Utrechtse Heuvelrug en Ommen hebben deze met succes én plezier uitgevoerd. Zij zijn de gemeenten die de app hebben mede-ontwikkeld en daar zijn wij ze enorm dankbaar voor! Direct daarna volgden 90 andere gemeenten die naar tevredenheid gebruikmaakten van de module in 2019. En tijdens de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen waren dat er maar liefst 160. De laatste gemeenten zijn nu aan het implementeren waardoor het succesverhaal rond is. Op naar de verkiezingen met iVerkiezing Extra in 2022! 

Ervaringen uit de praktijk

Gemeente Ede boekt met iVerkiezing Extra nog een groot voordeel voor haar burgers: “Dankzij iVerkiezing hebben wij de formulieren die op onze website stonden niet meer nodig. Nu maken we gebruik van het selfserviceproces binnen iVerkiezing. In 2019 hadden we een selfservicepercentage van 31%. De burger vraagt dan online een vervangende stempas, volmacht of kiezerspas aan waarbij de zaak direct in de takenlijst van de medewerker komt. Met één druk op de knop werkt de medewerker het kiesregister bij en drukt hij de stempas af.”

Jaap Dam, coördinator Publiekszaken bij bestuursdienst Ommen-Hardenberg

‘De selfservicemogelijkheid binnen iVerkiezing werd ook door m’n collega’s als erg positief ervaren; geen papieren en kopieën van legitimatiebewijzen meer. De aanvraag voor een vervangende stempas, kiezerspas of volmacht staat 'gewoon' in de werkvoorraad bij nieuwe taken. In Hardenberg hadden we in 2019 een selfservicepercentage van 25%.’

iVerkiezing Extra opfriswebinar begin volgend jaar

Om het medewerkers- en burgergemak van iVerkiezing Extra te ervaren hebben we veel van jullie de afgelopen jaren mogen verwelkomen tijdens diverse webinars, opleidingen en implementatiedagen. Ook voor de komende verkiezingen frissen we graag je geheugen op met een opfriswebinar. Tijdens het webinar nemen we je nogmaals mee in iVerkiezing Extra en laten we je de handelingen zien die je doet voorafgaand aan de datum kandidaatstelling én op de datum van de verkiezing zelf. Je ontvangt hiervoor nog een uitnodiging en houd ook zeker onze evenementenkalender in de gaten. 

P.S. Ken je onze samenwerking met Partners 4 IT, de ontwikkelaars van de Stembureaumanager? Deze applicatie helpt jou om op eenvoudige wijze de administratie en presentatie van de verkiezing voor te bereiden. Lees hier meer over de functionaliteiten. 

Deel via:

‘Problemen oplossen en gemeenten verder helpen is wat ik het liefste doe.’

Tom Krijnen, Consultant
Tom Krijnen.png