Direct naar de content
icon search white
25 september 2018 - Nieuws

Klaar voor e-facturatie op 18 april 2019? Wij wel.

Over een half jaar komt het eraan: aanbestedende diensten moeten e-facturen kunnen ontvangen en verwerken. Vanuit de EU wordt dit gestimuleerd en het is als verplichting verankerd in de Nederlandse Aanbestedingswetgeving per 18 april 2019. Neem tijdig een besluit zodat jouw gemeente op tijd klaar is voor e-facturatie. Hoe zorg jij ervoor dat je van de voordelen van e-facturatie profiteert?

Berend Nijmeijer, Applicatiebeheerder Civision Middelen en Innen, Samenwerkingsorganisatie De Wolden - Hoogeveen

‘De implementatie van e-factureren is meer dan alleen de techniek. Om e-factureren succesvol te implementeren en het percentage ontvangen e-facturen snel te laten stijgen, is het belangrijk om de interne organisatie en de toeleveranciers hierbij ook tijdig te betrekken. Start daarom al in 2018 om op tijd en succesvol gereed te zijn per april 2019.’

Staatssecretaris Knops benadrukt belang e-factureren

In de brief van d.d. 11 juni geeft Knops aan dat hij per gemeente een actueel totaalbeeld wil van de voortgang van E-factureren. Daarin wil hij een korte toelichting over de huidige situatie en ook de planning om het ontvangen en verwerken van e-facturen te realiseren ontvangen.

Samen met gemeenten organiseren wij workshops en webinars om elkaar te helpen bij het laten werken van de e-factuurketen. Vanuit jouw gemeente moet je immers ook contacten leggen met toeleveranciers om vanuit hen daadwerkelijk e-facturen te gaan ontvangen. Wij helpen je graag met tips als je met onze e-facturatiesoftware gaat werken. Vraag daarom nu een offerte aan.

Deel via: