Direct naar de content
icon search white
10 september 2021 - Nieuws

iVerblijfsobject is vanaf nu beschikbaar, heb jij de implementatie al gepland?

Het analyseren van de BAG berichten binnen iVerblijfsobject is opnieuw ontwikkeld. Er is via Digilevering een koppeling met het BAG 2.0 koppelvlak. Je kunt deze nieuwe module dan ook nu al in gebruik nemen! Lees meer over deze nieuwe update van iVerblijfsobject. 

iVerblijfsobject raadpleegt dankzij Digilevering direct de bron

Binnen iVerblijfsobject zetten we enkel de voor burgerzaken relevante BAG-mutaties direct klaar. Dankzij een koppeling met Digilevering raadplegen we direct de landelijke voorziening; LV-BAG. Eerst bepalen we binnen iBurgerzaken óf er iets moet gebeuren. Bovendien voegen we de BAG-berichten voor je samen in een dossier, per zaak. Daardoor hoeft de gebruiker niet meer elk BAG-bericht zelf te openen en beoordelen. Vervolgens zijn deze zaken vanuit iVerblijfsobject eenvoudig te verwerken in de BRP. Deze werkwijze zorgt direct voor minder handmatige acties. Uiteraard geeft iVerblijfsobject ook inzicht in welke BAG-mutaties hebben plaatsgevonden en liggen de gevolgen daarvan ook vast in het dossier.

Automatische verwerking met iVerblijfsobject Extra

Met iVerblijfsobject Extra worden BAG-mutaties waar mogelijk bovendien automatisch overgenomen op de persoonslijst (PL) van inwoners; groene processen. Denk hierbij aan het wijzigen van een straatnaam, het ontstaan van een nieuw adres of een samenvoeging van adressen. Uiteraard blijven er situaties waarbij de beoordeling door een burgerzakenmedewerker nodig is, zoals de sloop van een bewoond pand. Dan verschijnt automatisch een zaak op de werklijst in iVerblijfsobject.

iVerblijfsobject (Extra) ontlast jouw organisatie

  • Het beperkt de administratieve rompslomp;
  • Het zorgt voor geautomatiseerde afhandeling en dossiervorming;
  • Uiteraard stellen we de burger(s) op de hoogte;
  • Dit leidt tot een efficiënte afhandeling van de BAG-mutaties.

Vanaf nu beschikbaar, heb jij de implementatie al gepland?

Wil jij als gemeente gebruik maken van iVerblijfsobject? Dan kan dat vanaf nu: iVerblijfsobject basis is vanaf nu te gebruiken, iVerblijfsobject Extra vanaf Q1 2022. Het ontvangen van de BAG berichten via Digilevering is namelijk geslaagd bij gemeenten Amsterdam en Helmond. Zij maken al gebruik van deze koppeling en beproeven iVerblijfsobject Extra. Daarmee is het tijd om ook andere gemeenten aan te gaan sluiten. Voor meer informatie over iVerblijfsobject kijk je op www.iverblijfsobject.nl of neem contact op met je Accountmanager.

Deel via: