Direct naar de content
icon search white
30 juni 2016 - Nieuws

Interview met Dylan Kusters, ontwikkelaar iBurgerzaken

Mijn naam is Dylan Kusters en ik ben geboren en getogen in Rosmalen. Ik ben alweer dik 2,5 jaar werkzaam voor PinkRoccade Local Government. Ik hou ervan om met collega’s nieuwe dingen te maken, nieuwe functionaliteit te ontwikkelen, uiteraard altijd met de (onbewuste) uitdaging van de klant in mijn achterhoofd!

Persoonlijk

In mijn vrijetijd voetbal ik bij OJC 2 in de reserve Hoofdklasse, waar ik afgelopen seizoen meer dan 2700 speelminuten maakte. Spelen in de hoogste amateurklasse betekent drie keer in de week trainen, maar daar heb ik totaal geen problemen mee! Ik hou er wel van om lekker bezig te zijn. Om bezig te blijven ben ik, nu het zomerstop is, aan het tennissen. Teveel thuis op de bank zitten is namelijk niets voor mij, of het moet voor een voetbalwedstrijd op tv zijn. Denk nou trouwens niet dat mijn hele leven om sporten draait, want ook stappen, een weekendje weg met mijn vriendin of vrienden en naar de bios gaan, doe ik regelmatig.

De opleiding die ik heb afgerond, is Innovatie en beheer van informatiesystemen (IBIS), zeg maar Bedrijfskundige Informatica, aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Binnen deze studie is er veel aandacht voor het in kaart brengen van processen en het verbeteren hiervan.

Zakelijk

Theorie die ik binnen mijn huidige functie veelvuldig kan toepassen, want bij PinkRoccade Local Government ben ik ontwikkelaar en scrummaster. Het team faciliteren is voor mij belangrijk; Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Je moet altijd durven zeggen waar het op staat. We moeten elkaar kunnen aanspreken op wat goed of fout gaat. Oftewel, ik hou van een open en directe communicatie. Ik ben ervan overtuigd dat we alleen dan goede resultaten kunnen neerzetten als team.

Natuurlijk spelen ook onze kwartiermakers een belangrijke rol bij de ontwikkeling. Kijk bijvoorbeeld naar de ‘groene verhuizing’, waar we samen met de gemeenten Almelo, Lingewaard en Haarlemmermeer de risicoprofielen verder hebben uitgewerkt. Hiervoor ben ik regelmatig in Lingewaard geweest en dat direct met de klant optrekken geeft een extra dimensie aan mijn werk.

PinkRoccade, samen verder!

Als je mij zou vragen wat er echt in dit interview opgenomen moet worden is dat een paragraaf over PinkRoccade Local Government en meer specifiek het mooie, innovatieve product iBurgerzaken. Na mijn afstudeerstage ben ik direct in dienst getreden. Het is een super TOV bedrijf, met hele leuke collega´s. De sfeer is echt perfect binnen de businessunit Publiekszaken! Naast dat we altijd hard werken kunnen we onderling ook een hoop grapjes en plezier maken. Wat ik daarnaast nog belangrijk vind, is dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen, om zelf dingen op te pakken. Zo heb ik recent samen met Jeroen van Bussel een dashboard uitgewerkt, wat we binnenkort zullen gaan bespreken en doorontwikkelen met een aantal kwartiermakers.

Binnenkort zal ook de pilot iCommunity, een uitvloeisel van mijn afstudeeropdracht, starten. Hier kijk ik zeker naar uit! Uiteraard begint het met het betrekken van een aantal kwartiermakers, waarna deze functionaliteit naar verwachting volgend jaar voor iedereen beschikbaar zal zijn. Super om te zien dat ook deze ideeën werkelijkheid zullen gaan worden! Ik hoop dan ook nog lang in dienst te kunnen blijven bij PinkRoccade en mogelijk wordt dat dan in de rol van Product Owner?

Wellicht tot binnenkort?
 

------
Deze rubriek 'Interview met...' wordt maandelijks gepubliceerd in de digitale nieuwsbrief van de businessunit Publiekszaken. De rest van de nieuwsbrief alsook het archief leest u hier.

Deel via: