Direct naar de content
icon search white
9 februari 2021 - Nieuws

iGeboorte case staat in top 20 van VNG GemeenteDelers

De casus 'Digitale geboorteaangifte vanuit elk kraambed' van gemeente Ede heeft de top 20 bereikt binnen de GemeenteDelers competitie 2021! Wij zijn trots op deze case én nominatie, omdat de app iGeboorte daar een grote rol in speelt. In april/mei horen we of de case gewonnen heeft!

Wat is GemeenteDelers?

GemeenteDelers is een jaarlijkse competitie waarin succesvolle gemeentelijke initiatieven worden gewaardeerd en genomineerd als best practice. Het is een initiatief van VNG, VDP en het Ministerie van BZK. 

Waar gaat de genomineerde case over?

Nieuwbakken ouders kunnen in de gemeente Ede vanuit het kraambed digitaal aangifte doen van hun pasgeboren kindje, bekrachtigd met de sinds 1 januari 2020 wettelijk vereiste verklaring van de betrokken arts, verpleegkundige of verloskundige. Een prachtig stukje dienstverlening aan de burger, want ouders hebben immers wel iets beters te doen dan in de rij staan bij de afdeling Burgerzaken van het gemeentehuis. Partners kunnen nu bovendien sámen hun kindje aangeven, hoe gaaf is dat? Dit geldt zowel voor een thuis- als ziekenhuisbevalling.


Neem gerust contact met ons op

Heb je vragen over iGeboorte+ of wil jij ook live gaan met iGeboorte+? Neem dan contact op met je Account manager om de mogelijkheden te bespreken. 

Deel via: