Direct naar de content
icon search white
3 juli 2018 - Nieuws

iBurgerzaken verbonden met Diginetwerk

iBurgerzaken maakt nu naast het netwerk van KPN Lokale Overheid (Gemnet) ook gebruik van Diginetwerk. Zo krijgen gemeenten eenvoudig toegang tot de Pink Private Cloud. Diginetwerk is de toekomst voor het koppelen van besloten netwerken van de overheid. Via deze gekoppelde netwerken kunnen overheidsorganisaties onderling gegevens uitwisselen. Door het besloten karakter is Diginetwerk een veiliger alternatief dan het open internet voor het uitwisselen van gegevens tussen overheidsorganisaties. Diginetwerk sluit via één koppeling aan op alle aangesloten overheidsorganisaties. 

Diginetwerk.png

Groter bereik iBurgerzaken door partnership eGem en Pinkroccade

De partners PinkRoccade Publiekszaken en eGem hebben een oplossing uitgewerkt om op een veilige manier iBurgerzaken en gemeenten via Diginetwerk te verbinden. “Een verbinding via internet is geen optie voor de verbinding met iBurgerzaken. De informatiebeveiliging staat hoog in het vaandel. Een rechtstreekse koppeling met internet is vragen om problemen. Door de inzet van het overheidsnetwerk Diginetwerk en in combinatie met iSecure VPN van Pinkroccade, verhogen wij niet alleen de beveiliging , maar ook de bereikbaarheid van iBurgerzaken voor onze klanten.”, aldus Engelbert Wijnhoven, Manager Operations bij PinkRoccade Publiekszaken.

Goede verbindingen zijn net zo belangrijk

Johan van Marle, directeur eGem ziet meer voordelen: “Cloudoplossingen, zoals iBurgerzaken vergen niet alleen goede datacentra. De verbindingen tussen gemeenten en deze datacentra zijn net zo belangrijk. Medewerkers eisen kwaliteit op het gebied van werken met belangrijke taakspeciefieke applicatie zoals iBurgerzaken. De komst van Diginetwerk zorgt voor toegang tot betere en snellere verbindingen. Het biedt daarnaast een uitstekend alternatief voor Gemnet. Als eGem hebben wij de afgelopen drie jaar laten zien dat eGem Diginetwerk het verschil maakt. Qua aanpak, qua service, qua onafhankelijkheid en qua prijs. Gemeenten kunnen kiezen. Wij zijn er klaar voor.”

De eerste successen zijn gerealiseerd bij de kwartiermakers

De eerste gemeenten die gebruikmaken van iBurgerzaken via het eGem Diginetwerk zijn Ooststellingwerf, Opsterland en Weststellingwerf. Martin Vlasma, senior netwerkbeheerder verklaart dat de snelheden zijn verbeterd, de bereikbaarheid is verhoogd en -niet onbelangrijk- de (netwerk)verbindingen budgetneutraal zijn omgehangen. “Ik krijg positieve reacties van mijn collega’s. Dat is een goed teken.” Inmiddels zijn ook de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal met succes aangesloten via eGem.

Deel via:

‘Optimaliseren van processen dankzij innovaties met klanten en partners.’

Engelbert Wijnhoven, Innovatie Manager
Engelbert Wijnhoven