Direct naar de content
icon search white
5 januari 2016 - Nieuws

iBurgerzaken in 2016

2016 wordt voor iBurgerzaken het jaar van de vele implementaties. Daarnaast gaan we de mijlpaal van 100 gemeenten die met iBurgerzaken gaan werken passeren. Beide zijn mogelijk doordat niet alleen onze trouwe Cipers klanten overstappen, maar ook omdat we een aantal nieuwe klanten hebben mogen verwelkomen. En dat komt doordat iBurgerzaken goed wordt gewaardeerd door de gebruikers (burger, bedrijf en ambtenaar).

Selfservice Package 2

Zo is ook de nieuwe app iVerblijf en Adres wederom baanbrekend in het kader van functionaliteit en tijdsbesparing. Om dit resultaat neer te zetten hebben de kwartiermakergemeenten Haarlemmermeer, Almelo en Lingewaard in 2015 weer super werk verricht.

Nu gemeenten ook live gaan met iVerblijf en Adres alsook iAdresonderzoek, iReisdocumenten en iRijbewijzen (Selfservice Package 2), komen de grote aantallen transacties naar voren. De tijdswinst in het kader van selfservice door de burger wordt hierdoor aanzienlijk. Daarmee gaan we het voor de burger en ambtenaar nog gemakkelijker en leuker maken.

Innovatie en co-creatie 

De kracht van innovatie en co-creatie gaan we in 2016 doorzetten. De kwartiermakers gaan een belangrijke rol vervullen om de huidige iBurgerzaken apps nog mooier te maken en om een aantal nieuwe apps te introduceren, zoals de app’s iVerkiezingen en iLevering

Ook willen we met een aantal kwartiermakers starten met de app Begraafplaatsenadministratie. Daarnaast is natuurlijk de levering naar de BRP een belangrijke ontwikkeling.

Om het gebruik van de apps in de praktijk nog beter te ondersteunen gaan we in 2016 bovendien aandacht schenken aan de iCommunity en de iAcademy. Daar leest u komende nieuwsbrieven meer over. Mocht u deze nog niet ontvangen, bekijk hier het archief en schrijf u direct in.

Ook ik wens u een gezond en gelukkig nieuwjaar toe en op naar veel werkvreugde en een hele mooie samenwerking.

Deel via: