Direct naar de content
icon search white
12 november 2020 - Nieuws

iBurgerzaken gekoppeld met de Berichtenbox van MijnOverheid

In release 3.9 heeft team Edge gewerkt aan de koppeling van iBurgerzaken met de Berichtenbox van MijnOverheid. Deze koppeling is een alternatief voor het versturen van e-mails naar de burger vanuit iBurgerzaken. Het is zelfs een beter alternatief, want via de Berichtenbox mag je ook privacygevoelige gegevens versturen naar de burger.

 

Frank van Baren, Product Owner

‘Deze koppeling is een alternatief voor het versturen van e-mails naar de burger vanuit iBurgerzaken. Het is zelfs een beter alternatief, want via de Berichtenbox mag je ook privacygevoelige gegevens versturen naar de burger.’

Hoe gaat het in zijn werk?

Op alle momenten dat iBurgerzaken nu een e-mail verstuurd (denk aan de bevestigingsmail na afronding van een aanvraag of een ad hoc mail vanuit een proces), kan iBurgerzaken ook een bericht naar de MijnOverheid Berichtenbox sturen. Via deze weg wordt eerst gecontroleerd of de ontvanger van het bericht wel is geabonneerd op de Berichtenbox. Is de ontvanger niet geabonneerd, dan stuurt iBurgerzaken alsnog een e-mail.

Wanneer is deze koppeling beschikbaar?

In release 3.9 wordt de koppeling opgeleverd en zullen we in eerste instantie bij een beperkt aantal gemeenten de koppeling aanzetten. Na deze periode, begin 2021, wordt de koppeling vrijgegeven voor overige gemeenten.

Neem gerust contact op

Het gebruik van de koppeling werkt via een licentie. Wil je meer weten over deze koppeling of heb je interesse? Neem dan contact op met jouw Accountmanager.

Deel via:

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)