Direct naar de content
icon search white
24 juni 2019 - Nieuws

iBezwaar: de nieuwe module in de Ruimte & Omgeving Suite

Gemeenten ontvangen jaarlijks veel bezwaarschriften op de belastingaanslagen. Het grootste deel van deze bezwaarschriften heeft betrekking op de onroerend zaak belasting. Met de populariteit van de No Cure, No Pay bureaus is het aantal bezwaren in de laatste jaren aanzienlijk toegenomen. Met de gegroeide populariteit van deze bureaus, veranderde de werkwijze van bezwaar maken. Bovendien is bezwaren afhandelen niet alleen tijdrovend, maar hierdoor ook extra kostbaar. Reden genoeg om het belastingen-bezwaarproces als geheel onder de loep te nemen.

Samen met deelnemers werken naar een nieuwe bezwaarmodule
Met de eerste bevindingen op zak werd besloten een nieuwe bezwaarmodule te gaan ontwikkelen voor de Ruimte & Omgeving Suite. De afgelopen maanden stonden in het teken van het verzamelen van informatie bij de deelnemers van de Special Interest Group (SIG). Het traject begon met het doorspreken van het huidige proces. Tijdens de afgelopen (lopende) bezwaarperiode, namen we bij alle deelnemers plaats naast de behandelaars. En bestudeerden hoe het afhandelen van bezwaren in de praktijk werkt. Hierbij kwamen de nodige pijnpunten en wensen naar voren. De bevindingen uit deze sessies vormen het uitgangspunt van de eerste co-creatiesessie. Hierin gaan we samen met de deelnemers werken aan een nieuwe bezwaarmodule.

Wij zetten de voordelen voor je op een rij
• Bezwaarschrift gemakkelijk te doorgronden en eenvoudig af te handelen zonder benodigde complexe kennis;
• Alle relevante data op een gestructureerde en overzichtelijke wijze paraat, voor effectievere en efficiëntere afhandeling van bezwaarschiften;
• Zowel formele als informele bezwaren op een eenduidige manier vastgelegd;
• Binnenkomende verzoeken uit webformulieren direct verwerkt in de backoffice via een ZSDMS koppeling;
• Eenvoudig in te richten documentsjablonen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over iBezwaar
Wil je meer te weten komen over iBezwaar en de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en stuur een e-mail naar salesro@pinkroccade.nl. Ook als je specifieke wensen hebt, laat het ons weten. Wij helpen je graag verder.

Deel via: