Direct naar de content
icon search white
13 februari 2018 - Nieuws

HBA koppelt met iBurgerzaken

Een betrouwbare overheid betekent zo min mogelijk fouten maken in de dienstverlening. Het snel en makkelijk raadplegen van kennisbanken is daarvoor essentieel. Basisinformatie van de gemeente Amsterdam, PinkRoccade Publiekszaken en 5 kwartiermakergemeenten werken daarom aan de geïntegreerde koppeling tussen iBurgerzaken en het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA). Door deze unieke combinatie kun je jouw dienstverlening binnenkort nog efficiënter inrichten.

Alle praktijkgerichte informatie binnen één muisklik

Het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) staat bekend om haar vakinhoudelijke ondersteuning aan de afdelingen Burgerzaken. Binnen en ver buiten Amsterdam. Dit handboek is door het Adviesbureau Burgerzaken van Basisinformatie in nauwe samenwerking met de gebruikers gemaakt. Een vakkundige redactie zorgt ervoor dat de inhoud actueel blijft. Hierdoor beschik je als gebruiker altijd online over de laatste vakinhoudelijke informatie over een breed spectrum van Burgerzaken.  

Dankzij de koppeling met iBurgerzaken raadpleeg je binnenkort bij de behandeling van een aangifte in iBurgerzaken eenvoudig relevante onderwerpen uit het HBA. Je wordt direct doorverwezen naar het relevante proces en je hoeft niet langer zelf te zoeken in de kennisbank. Door deze unieke combinatie kun je jouw dienstverlening dus nog efficiënter inrichten.

6 kwartiermakergemeenten betrokken

Centraal in ons beleid staan co-creatie en innovatie. Voor de één zijn dat woorden, maar voor ons zit dat in de genen! iBurgerzaken ontwikkelen we samen met kwartiermakergemeenten. Medewerkers van deze gemeenten zorgen voor de praktische kennis rond burgerzakenprocessen. Deze kennis wordt door ons omgezet in moderne, gebruiksvriendelijke en goedkope oplossingen. Het resultaat: procesoptimalisatie.

Samen met de gemeenten Bergen op Zoom, Ede, Eijsden-Margraten, Groningen, Helmond en Utrechtse Heuvelrug gaan we werken aan de koppeling tussen HBA en iBurgerzaken. Zo gaan we nadenken over de gewenste procesinformatie binnen elke processtap in iBurgerzaken. Daardoor ontstaat toegevoegde waarde voor alle gemeenten in Nederland!

De voordelen van de geïntegreerde koppeling

“Het HBA raadpleeg ik meerdere keren per week. Als deze kennisbank binnenkort integraal onderdeel is van iBurgerzaken bespaar ik enorm veel tijd. Dan hoef ik namelijk niet meer te zoeken in verschillende informatiebronnen.”, Hans de Jong, Medewerker backoffice burgerlijke stand, gemeente Bergen op Zoom.

  • Minder tijd kwijt aan zoeken;
  • Efficiënter werken doordat je direct kunt linken naar relevante (proces-)informatie;
  • Meer zekerheid doordat je altijd gegarandeerd bent van de meest actuele informatie.

Nog in 2018 beschikbaar

De technische koppeling tussen HBA en iBurgerzaken zal ruim voor de zomer in gebruik worden genomen door de kwartiermakergemeenten. De eerste processen die functioneel met hun samen worden ingericht zijn: geboorte, reisdocumenten en verhuizen.

Na de zomer komt deze koppeling met inhoud dan beschikbaar voor de andere gemeenten. Kortom, nog dit jaar kunnen alle Nederlandse gemeenten die dat willen, nog gebruikmaken van deze geïntegreerde koppeling en de vele voordelen. “En uiteraard zorgen we dan voor een speciaal aanbod”, vult Sanne van der Zanden, Product Champ voor deze geïntegreerde koppeling bij PinkRoccade Publiekszaken aan.

P.S. Mocht jij ook betrokken willen zijn bij de totstandkoming van deze koppeling? Laat het ons dan weten.

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)