Direct naar de content
icon search white
1 december 2017 - Nieuws

Gezocht: Kwartiermakers iRapportage

iBurgerzaken ontwikkelen we samen met kwartiermakergemeenten. Medewerkers van deze gemeenten zorgen voor de praktische kennis rond burgerzakenprocessen. Deze kennis wordt door ons omgezet in moderne, gebruiksvriendelijke en goedkope oplossingen. Het resultaat: procesoptimalisatie. Op dit moment werken we aan iRapportage en zijn we op zoek naar kwartiermakers voor deze app.

Het eindresultaat: 50 specifieke burgerzakenoverzichten

Met iRapportage krijgt iBurgerzaken 50 specifieke burgerzakenrapporten/-overzichten erbij. Als kwartiermaker bepaal jij welke rapportages dit zijn. Want wie kan nu beter vertellen welke rapporten in de praktijk veelvuldig gebruikt worden?

iRapportage maakt gebruik van COO (CiVision Operationele Overzichten) en CIR (CiVision Integraal Raadplegen), 2 producten vanuit Makelaarsuite. Hierdoor is het mogelijk om specifieke burgerzakendata te combineren met andere bronnen binnen de gemeente. Dat biedt tal van mogelijkheden bij het samenstellen van de gewenste rapporten.

Het doel: De eindgebruiker heeft snel zijn overzichten

Deze 50 specifieke burgerzakenoverzichten stellen we beschikbaar aan applicatiebeheerders iBurgerzaken. Zij stellen de juiste set met rapportages samen per type eindgebruiker. Vervolgens bepaalt de eindgebruiker zelf waar en wanneer deze een rapport/overzicht wil genereren. Omdat de gegevens al klaar staan, verloopt dat proces snel.

De overzichten worden weergegeven in tabelvorm en zijn eenvoudig te sorteren en filteren. Bovendien zijn ze te exporteren naar Excel, om ze daar verder te bewerken. Ook is het mogelijk om gegevens weer te geven op een kaart, dankzij de combinatie met het Gegevensmagazijn uit Makelaarsuite. Op deze kaart zijn gebieden te selecteren, waardoor alleen de data binnen dat gebied wordt weergegeven in de tabel. Door gegevens te projecteren op een kaart worden verbanden zichtbaar die in een tabel niet zichtbaar zijn. Dat zorgt dat iRapportage vele mogelijkheden biedt.

Enthousiast geworden?

Word jij kwartiermaker voor de nieuwe app iRapportage? Draag jij je steentje bij aan de ontwikkeling van 50 specifieke burgerzakenoverzichten? Heb jij veel ervaring met burgerzakenrapportages? Laat het me weten, we bespreken graag de mogelijkheden!

Deel via:

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)