Direct naar de content
icon search white
16 april 2018 - Nieuws

Gemeente Stein geeft een GO op iFinanciën

Twee weken terug gaf gemeente Stein na een succesvolle demo van iFinanciën een GO op de migratie naar S/4HANA en iFinanciën. Met het SAP gecertificeerde CiVision Middelen en iFinanciën template is het mogelijk om volledig webgebaseerde razendsnelle Fiori apps te ontwikkelen.

Samen met onze kwartiermakers gemeente Stein en Bestuursdienst Ommen-Hardenberg zijn we bezig geweest met de ontwikkeling hiervan. Gemeente Stein gaat als eerste in productie. Voordat er groen licht was voor de migratie, verzorgden we een demo over het inkoopproces. Deze demo ging over de zogenoemde ‘happy flow’, het verloop van het proces zonder uitzonderingen.

Bij het bestellingsproces is getoond hoe een Aanvrager een Aanvraag tot bestellen (ATB) kan plaatsen. Ook lieten we zien hoe dit vervolgens de goedkeuring van de Budgethouders doorloopt. Zodra alle posities van een Aanvraag tot bestellen zijn goedgekeurd, wordt deze omgezet naar een Bestelling (of verplichting) en kan deze via een automatische e-mail worden geplaatst.

Aansluitend is het ontvangen van facturen gedemonstreerd

De grootste wijziging ten opzichte van Workflow 2.0 is dat facturen die in het bestellingsproces zijn goedgekeurd, alleen nog een prestatieakkoordverklaring nodig hebben van de Aanvrager. Budgethouders hebben deze Aanvragen tot bestellen immers al goedgekeurd en hoeven deze niet nogmaals goed te keuren. Reguliere facturen zonder Bestelling (of verplichting) blijven (vooral in de overgangsfase) ook binnenkomen en worden op de oude wijze verwerkt.

Gemeente Stein heeft vertrouwen in het nieuwe product iFinanciën

Het toekomstige ontwikkelpad en de demo van iFinanciën hebben eraan bijgedragen dat gemeente Stein een GO heeft gegeven om het productiesysteem te migreren naar S/4HANA en iFinanciën!

Wil jouw gemeente ook een demo op locatie?

Neem contact op via onderstaande gegevens.

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png