Direct naar de content
icon search white
13 juni 2022 - Nieuws

Gemeente Montferland zet voor Belastingen met de Ruimte & Omgeving Suite in op innovatie

Gemeente Montferland kiest opnieuw voor PinkRoccade Ruimte & Omgeving. Een kwalitatieve keuze gericht op innovatie en partnerschap. Vanuit een stabiele basis zet de gemeente stappen naar een innovatieve toekomst. Jill Walters en Melissa Frederiks spraken hierover met Marco Robins (Informatiemanager) en Michael Rave (Afdelingshoofd Informatie) van gemeente Montferland. In dit interview lees je waarom ze opnieuw voor PinkRoccade kozen. En wat hun ervaringen tot nu toe zijn.

Onlangs sloten jullie voor de belastingenapplicatie een nieuw contract met ons af. Hierin maken jullie duidelijk de keuze om met ons door te innoveren. Waarom kiezen jullie juist voor ons?
Marco Robins: “Wij vinden het belangrijk dat onze gebruikers tevreden zijn met de applicatie waarmee ze werken. Over jullie applicatie zijn ze heel tevreden, want hij is stabiel. Wat we nu hebben is gewoon goed. We kozen voor de Ruimte & Omgeving Suite (ROS), omdat we zagen dat daar de toekomst ligt. ROS bestaat uit iBelastingen en iObjecten. In het begin kon je in iObjecten alleen de BAG beheren. Bij de demo’s gaven wij aan dat we het Kadaster en de WOZ als onderdelen misten.

Zeker de laatste jaren zien we dat jullie die stappen maken, ook richting het Kadaster met BRK Levering 2.0 en daarnaast het WOZ-gedeelte. Dus daarmee zien we echt een volwassen product ontstaan. Die stabiele basis en slimme toekomst zijn voor ons de 2 belangrijkste redenen om voor PinkRoccade te kiezen.”

 

Marco Robins, gemeente Montferland

‘Die stabiele basis en slimme toekomst zijn voor ons de 2 belangrijkste redenen om voor PinkRoccade te kiezen.’

 

Gemeente Montferland zet met de PinkRoccade dienstverlening iService in op verbetering van het gebruik van de applicatie en de interne werkprocessen. Waarmee gaan jullie als eerste aan de slag?
Marco: “Voor een frisse blik is het goed als een derde een keer meekijkt met de applicatie. Dan kun je samen die processen inrichten. Jullie doen het al jaren op die manier en dat doen jullie goed. Door een aantal dingen aan te passen werken we efficiënter en effectiever.

Het is fijn als jullie daarin ook een helpende hand bieden. Want jullie komen ook bij andere gemeenten over de vloer en kunnen met ons delen wat goed werkt voor hen. Zo kunnen we vanuit kennisdeling nog slimmer werken.”

PinkRoccade vindt goed partnerschap belangrijk. Wat verstaan jullie daaronder en hoe zien jullie dit terug in de samenwerking?
Michael Rave: “Bij goed partnerschap horen hele korte lijnen, zodat je elkaar weet te vinden op het moment dat het nodig is. Die korte lijnen heb ik met PinkRoccade al jaren. Loop ik ergens tegenaan, dan kan ik heel makkelijk met jullie schakelen. Jullie weten precies wat ik bedoel en besteden er direct aandacht aan. En mochten er problemen zijn, dan lossen jullie die op.”

Marco: “Ik vind het heel prettig dat er voor ons ook binnen de directie van PinkRoccade een aanspreekpunt is. Is er echt iets, dan kan ik Michiel (Uijting, red.) bij wijze van spreken dag en nacht bellen. Hij regelt het dan voor ons. Het contact verloopt op een prettige manier en jullie pakken goed door.

Ik verwacht van goed partnerschap dat jullie als leverancier de landelijke ontwikkelingen op de voet volgen. Bijvoorbeeld Common Ground en de SOR. En dat jullie ons op de hoogte stellen van de doorwerking naar ons applicatielandschap. Wij kunnen dat als gemeente ook volgen, maar soms zijn er te veel ontwikkelingen. Dan is het prettig als een leverancier ons meeneemt in de transitie naar zo’n ontwikkeling. PinkRoccade pakt dat goed op.”

Wat zien jullie als een verbeterpunt in onze samenwerking?
Marco: “Jullie kondigen weleens een productlijn aan die zich nog in een pril stadium van ontwikkeling bevindt. Daar zit dan nog een heel traject tussen voor het wordt geleverd. Misschien is ons verwachtingspatroon te hoog, maar jullie kunnen daar beter over communiceren.”

Jill: “Ik herken dit uit gesprekken met andere klanten. Dat heeft zeker onze aandacht. Daarom zetten we stappen om nog transparanter te zijn over wanneer iets stabiel genoeg is. En onze klanten mee te nemen in het proces. Bijvoorbeeld door informatieve webinars en demo's te organiseren.”

Jullie maken vanuit onze ‘oer’-applicatie CiVision Belastingen & Kadaster de stap naar onze innovatieve Ruimte & Omgeving Suite. Waarom juist nu?
Marco: “Als gemeente met 36.000 inwoners willen we ons niet druk maken over de techniek, maar over de dienstverlening richting de burgers en bedrijven. CiVision Belastingen & Kadaster is altijd een stabiele applicatie geweest, dat vind ik een belangrijke voorwaarde. Dat zie ik ook terug in de Ruimte & Omgeving Suite.

PinkRoccade ontwikkelt nieuwe functionaliteiten altijd samen met klanten in co-creatie. Dus niet alleen voor ons als gemeente, maar ook door gemeenten. De stap om de kadastrale verwerking en het WOZ-beheer over te zetten naar de Ruimte & Omgeving Suite, biedt ons veel gemak en verhoogt de datakwaliteit. Zo kunnen we ons als gemeente veel meer richten op die primaire dienstverlening. Dat is echt belangrijk. Uiteindelijk doen we het allemaal voor de burger.”

Is jouw gemeente ook klaar voor vernieuwing? Neem contact op met Jill Walters voor een vrijblijvend adviesgesprek. Je bereikt haar via jill.walters@pinkroccade.nl of 06 1588 4333.

Deel via:

‘Het geheim van vooruitkomen is doen!’

Jill Walters, Manager Sales & Marketing
PinkRoccade_Jill_Walters_66622 klein.png