Direct naar de content
icon search white
6 januari 2022 - Nieuws

Gemeente Helmond genomineerd voor GemeenteDelers met innovatie OPENgeboorte

In december 2021 diende gemeente Helmond een case in voor de bekende GemeenteDelers, hét platform waar lokale gemeentelijke successen een landelijk podium krijgen. Kennis delen is een doel op zich is en succesvolle initiatieven worden in het zonnetje gezet. We zijn trots om te melden dat de case genomineerd is! Lees meer over de case en de link met OPENburgerzaken in dit artikel.

Waar gaat de genomineerde case over?

Met de innovatieve ontwikkeling van OPENgeboorte doet Helmond een gooi naar de winst. En die is niet mis, want naast een passende trofee krijgt de innovatie landelijke aandacht via het VNG platform. Ook tijdens het VNG-congres wordt podium geboden waardoor gemeenten laagdrempelig kennis kunnen maken met het principe achter deze innovatie. OPENgeboorte is ontwikkeld op basis van de uitgangspunten van Common Ground. Hiermee worden geboortedata en -tijden opgehaald bij de bron, waardoor (kersverse) ouders, de zorg én gemeenten ontlast worden in het aangifteproces en de klantreis voor de burger verbetert! 

Bijvoorbeeld: Als iemand aangifte doet in Helmond en de geboortegemeente is Geldrop (blijkt bij het ophalen uit het geboortezorgsysteem) dan notificeren we met behulp van deze innovatie direct gemeente Geldrop in de aangifte. Gemeente Geldrop haalt vervolgens de aangiftegegevens op met API’s uit Helmond en zal de aangifte vervolgen. 

Hans van Holstein, Teammanager Burgerzaken bij gemeente Helmond

‘Tijd- én plaats ongebonden een geboorteaangifte doen op de meest sobere en dus efficiënte manier. Geen gegevens meer doorgeven die al in het geboorteproces zijn vastgelegd in de geboortezorg. Ontlasting dus van de ouders én de zorgsector! Voor de gemeente levert het een tijdsbesparing op van 10 minuten per geboorteaangifte!’


Neem gerust contact op
 

De oplossing is eenmalig ontwikkeld en kan meervoudig worden ingezet door andere gemeenten. Heeft jouw gemeente interesse in deze innovatie of heb je vragen? Neem dan contact op met onze Innovatiemanager via Dylan.Kusters@PinkRoccade.nl. 

Deel via: