Direct naar de content
icon search white
9 juni 2020 - Nieuws

Gemeente Enschede live met iGeboorte+

Op 9 juni werd de eerste digitale geboorteaangifte in het Medisch Spectrum Twente (MST) gerealiseerd. Volledig volgens de nieuwste wetgeving. Hiermee behoort gemeente Enschede -samen met gemeente Ede, Helmond én Almelo- tot de vier gemeenten die onlangs live zijn gegaan met iGeboorte+. Het voordeel voor de kersverse ouders? Zij hoeven niet meer naar de gemeentebalie, want het volledige proces gaat veilig digitaal. Een mooie stap voor ambitieuze gemeente Enschede waar technologie en innovatie in het DNA zit. 

Het voordeel voor de kersverse ouders? Zij hoeven niet meer naar de gemeentebalie, want het volledige proces gaat veilig digitaal. Een mooie stap voor ambitieuze gemeente Enschede waar technologie en innovatie in het DNA zit. Henk Veldhuis, afdelingshoofd Dienstverlening bij gemeente Enschede zegt hierover: “In onze gemeente staat maximale dienstverlening voorop. Door iGeboorte+ kunnen wij vanaf nu kersverse ouders maximaal ontzorgen, waardoor zij het mooie moment van de geboorteaangifte samen kunnen doorlopen.” 

Patrick Kemperman, interim adviseur dienstverlening

‘Met circa 2.000 geboorten per jaar, betekent dit circa 4.000 blije ouders, daar doe je het voor.’

Patrick Kemperman, interim adviseur Dienstverlening bij gemeente Enschede is nauw betrokken geweest bij de implementatie van iGeboorte+. Hij benadrukt naast de voordelen voor de kersverse ouders ook de pluspunten vanuit de ambtenarenkant: “Door het soepele proces dat intuïtief werkt, is de aanvraag binnen no time afgerond. Het onderstreept een efficiënte manier van werken en niet geheel onbelangrijk: aangiftes kunnen nu 24x7 plaatsonafhankelijk binnenkomen, pieken zijn verleden tijd. Afhandeling kost minder tijd met een minimale foutkans. 

Kopie van  PZ - Fijne zomer.png

Wat is iGeboorte+?
Sinds januari 2020 is een volledige digitale geboorteaangifte mogelijk met daarbij een belangrijke rol voor de arts, verpleegkundige of verloskundige. De applicatie iGeboorte+ ondersteunt het tijd- en plaatsongebonden aangeven van een geboorte, digitaal door zowel ouders als medici.

Wie aangifte wil doen, vult op de website van de geboortegemeente alle benodigde gegevens in, zoals naam, geboortedatum en tijdstip. De ambtenaar vindt de aangifte automatisch terug in zijn werklijst. Na de bevestiging van de aangifte maakt iBurgerzaken een verklaring arts aan. Deze wordt automatisch per mail naar de genoemde arts, verpleegkundige of verloskundige gestuurd. Deze opent de link en controleert de verklaring arts. Bij bevestiging gaat het document retour naar iBurgerzaken; bij weigering is de reden daarvan zichtbaar. Uiteraard toont iBurgerzaken steeds de juiste status van het document.

Als gemeente voldoe je met iGeboorte+ aan de nieuwste wetgeving rondom digitale geboorteaangifte. Door de rechtstreekse bevestiging door de arts, verpleegkundige of verloskundige wordt identiteitsfraude voorkomen. Andere pluspunten zijn een betere dienstverlening rondom geboorteaangifte, terwijl je als gemeente tijdsbesparing en werkdrukvermindering ervaart.

Neem gerust contact met ons op
Heb je vragen over iGeboorte+ of wil jij ook live gaan met iGeboorte+? Neem dan contact op met je Accountmanager om de mogelijkheden te bespreken. Kijk ook eens op www.igeboorte.nl.

Deel via: