Direct naar de content
icon search white
1 oktober 2018 - Nieuws

Feedbackformulier incidenten

Nadat een incident is afgesloten, krijg je als indiener de mogelijkheid om ons feedback te geven. Je kunt snel aangeven wat je van de afhandeling van het incident vond middels 3 vragen. Dat heb je vast ooit gezien? Heb je ook ooit de moeite genomen om je feedback met ons te delen? Hopelijk wel, want we doen er echt iets mee!

Het extra contact biedt meer inzicht

Sinds juni van dit jaar belt José Spaan, medewerkster van het Kenniscentrum Publiekszaken, wekelijks een aantal respondenten proactief na. De waardering is al meerdere malen uitgesproken. En bovendien leiden deze gesprekken tot interessante en concrete resultaten.

Zo sprak José recent bijvoorbeeld met een medewerker van een samenwerkingsverband omdat daar wat ontevredenheid zat over de afhandeling van een specifiek incident. Naast blij verrast te zijn dat er contact werd gelegd over deze feedback, kwam er al pratende een ander pijnpunt boven water: Deze persoon wilde namelijk inzicht in alle calls van alle gemeenten in deze samenwerking. Een vraag die we snel op konden lossen. Mogelijk heb jij deze oplossing op iCommunity voorbij zien komen in de rubriek “Tip van de maand”? Zo was niet alleen de kou uit de lucht, maar ook een ongenoemd vraagstuk opgelost!

Door deze gesprekken zijn we ons ook (nogmaals) extra bewust geworden van het belang om statusupdates in het incidentnummer toe te voegen. Ook al is het nog geen oplossing, weten dat er iets gebeurt is vaak al erg prettig, heeft José meerdere malen teruggekregen. Daarvoor hebben we binnen de inrichting van TOPdesk en het aanscherpen van onze procedures binnen dit project dan ook zeker extra aandacht. Meer over dat project vind je in dit artikel “We krijgen een nieuw Selfserviceportaal!”.

Kortom: Deel je feedback

Voor de volledigheid: Nadat een incident is afgesloten steken we even de thermometer erin met deze 2 vragen: "Hoe tevreden ben je over de geboden oplossing?" en "Hoe tevreden ben je over onze servicemedewerker?". Vervolgens vragen we ook nog "Mogen wij je benaderen om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van onze dienstverlening?". En als je die laatste vraag met ja beantwoordt, bestaat dus de kans dat José je daarna proactief belt. Leuk toch?!

Deel via:

‘Klanten wil ik steeds opnieuw op een creatieve wijze verrassen.’

Sanne van der Zanden, Programmamanager
Sanne van der Zanden (2019)