Direct naar de content
icon search white
17 januari 2019 - Nieuws

E-Facturatie: nog 90 dagen!

Het nieuwe jaar is weer begonnen en omdat de geur van oliebollen en champagne nog niet helemaal van onze afdeling is verdwenen wil ik alle lezers via deze weg nog even de beste wensen voor 2019 doen toekomen! Januari 2019 is voor mijn collega consultants en ik begonnen waar het tijdens de Kerstvakantie even gepauzeerd werd: het verrichten van werkzaamheden n.a.v. de vele herindelingen die op 1 januari van kracht zijn geworden, maar ook de laatste paar klanten die op tijd willen voldoen aan de verplichting om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Dit artikel focust op dat laatste onderwerp.

Zoals bij alle Nederlandse aanbestedende diensten ondertussen bekend is, hebben we met z’n allen nog zo’n drie maanden te gaan tot de nieuwe wetgeving met betrekking tot het ontvangen en verwerken van e-facturen in werking treed. Het afgelopen anderhalf jaar hebben mijn collega’s en onze klanten hard gewerkt om tijdig een goed werkend product en proces af te leveren waardoor onze CiVision Middelen klanten na 19 april 2019 in staat zijn om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken – en daarmee te voldoen aan die nieuwe wetgeving.

We hebben echter meer gedaan dan alleen maar een werkende oplossing neer zetten: onze klanten hebben samen met ons een stip op de horizon geplaatst voor een slimmer bestellen tot betalen proces en een meer zuivere vorm van begroten en verantwoorden. Al met al is onze E-facturatie oplossing en de samenwerking met onze klanten een resultaat om trots op te zijn. Daarnaast is E-facturatie – zoals in een eerdere nieuwsbrief reeds beschreven – een prima vliegwiel om aan de slag te gaan met verdere verbeteringen van het bestellen tot betalen proces. Mijn collega’s en ik praten je hier graag over bij!

De komende paar maanden staan dan ook in het teken van het afronden van de herindelingen en de diverse E-facturatie trajecten. Voor de laatste paar CiVision Middelen klanten zijn de implementaties ondertussen ingepland en gaan mijn collega’s en ik er alles aan doen om ook hen tijdig aansluiting te laten vinden op de nieuwe aanbestedingswetgeving. Voor onze klanten die reeds aangesloten zijn mag het geen verrassing zijn dat we hierbij niet alleen maar naar de techniek kijken en welke knoppen we waar terug gaan vinden in CiVision Middelen, maar ook zeker naar de fundamentele parameters en werkwijzen die geraakt worden door E-facturatie. Denk hierbij aan de onboarding van toeleveranciers, het verwerken van de nieuwe facturatiemethode in de Inkoopvoorwaarden en de kansen om op termijn de switch te maken naar een verplichtingenadministratie. Vergeet je ook niet aan te melden voor de webinars van PIANOo, die hier ook op aansluiten.

Last minute toch nog interesse om met onze module E-facturatie voor CiVision Middelen te gaan werken? Stuur onze Sales Manager (Dirk van Oyen - Dirk.vanOyen@pinkroccade.nl) of mij gerust een berichtje, wij vertellen je er graag meer over!

Tim 't Hooft
Tim.tHooft@pinkroccade.nl

Deel via: