Direct naar de content
icon search white
14 december 2021 - Nieuws

De vliegende start van iVerblijfsobject (Extra)

De nieuwe app iVerblijfsobject (Extra) is door jullie enthousiast ontvangen, bedankt daarvoor! Samen met diverse kwartiermakergemeenten is hard gewerkt aan een oplossing om het verwerken van BAG-berichten te vereenvoudigen. Het resultaat mag er wezen: het efficiënt afhandelen van BAG-mutaties was nog nooit zo makkelijk. Lees er meer over in dit artikel.

De vliegende start van iVerblijfsobject (Extra)

Samen met kwartiermakergemeenten BEL combinatie, Achtkarspelen, Enschede, Groningen, Helmond, Huizen, Tytsjerksteradiel en Zutphen is hard gewerkt aan een oplossing om het verwerken van BAG-berichten te vereenvoudigen. Het resultaat mag er wezen: het efficiënt afhandelen van BAG-mutaties was nog nooit zo makkelijk met iVerblijfsobject (Extra) in iBurgerzaken.

Bijna 100 gemeenten starten met implementeren

92% daarvan kiest voor de Extra variant

De laatste maanden hebben we veel aandacht gehad voor de module iVerblijfsobject (Extra). We vinden het fantastisch om te zien hoeveel behoefte jullie hebben aan deze nieuwe app. Intussen hebben bijna 100 gemeenten aangegeven de module te willen implementeren. Daarbij kiest ruim 92% van deze gemeenten voor de extra functionaliteit die in iVerblijfsobject Extra zit. Met iVerblijfsobject Extra worden BAG-mutaties waar mogelijk automatisch overgenomen op de persoonslijst (PL) van inwoners; een groen proces. Denk hierbij aan het wijzigen van een straatnaam, het splitsen van een onbewoond pand of een samenvoeging van adressen. Uiteraard blijven er situaties waarbij de beoordeling door een burgerzakenmedewerker nodig is, zoals de sloop van een bewoond pand. Dan verschijnt automatisch een zaak op de werklijst in iVerblijfsobject. De eerste implementaties zijn reeds gestart. Per gemeente stemmen we deze af, zoals uiteraard ook de livegang. 

Kwartiermakergemeente aan het woord

Roxane Bansema, beleidsadviseur Burgerzaken bij gemeente Groningen

‘Roxane Bansema, beleidsadviseur Burgerzaken bij gemeente Groningen ‘Met de oude werkwijze (pandenadministratie in Cipers) liepen we tegen een hoop verbeterpunten aan. Vooral omdat het om veel handmatige handelingen ging waardoor de kans op fouten toeneemt. Ook misten we de samenhang in de handelingen. Daarom zijn wij als kwartiermakers op zoek gegaan naar een oplossing die past bij deze doelen: de ambtenaar maximaal ontlasten door wijzigingen in de BAG geautomatiseerd door te voeren in de PL’en van inwoners, via iBurgerzaken”. Wat ons betreft paste daar de oplossing van Logius: Digilevering het beste bij.’

 

Neem gerust contact met ons op

Wil je iVerblijfsobject (Extra) afnemen, maar heb je de offerte nog niet getekend? Stuur dan deze week de offerte nog retour om gebruik te maken van de aanbieding. Wil je eerst nog wat meer informatie over de app of heb je een andere vraag over iVerblijfsobject (Extra)? Neem dan contact op met je Accountmanager.

Arjen Eerbeek | Arjen.Eerbeek@PinkRoccade.nl | 06 130 367 78
Irma Kadiric | Irma.Kadiric@PinkRoccade.nl | 06 553 423 62
Jesse Holterman | Jesse.Holterman@PinkRoccade.nl | 06 467 067 54
Mark Gout | Mark.Gout@PinkRoccade.nl | 06 250 179 95

Deel via: