Direct naar de content
icon search white
9 november 2021 - Nieuws

Bevraging van het Register paspoortsignaleringen (RPS) mogelijk vanaf release 4.4

iReisdocumenten is de iBurgerzaken app die je gebruikt bij het aanvragen en uitreiken van reisdocumenten. Maar wist je ook dat vanaf iBurgerzaken release 4.4 (verschijnt 26 november 2021) de koppeling met het RPS (Register paspoortsignaleringen) mogelijk is? 

Bevraging Register paspoortsignaleringen 

Bij de aanvraag van een reisdocument controleert iBurgerzaken categorie 12 of daar een paspoortsignalering staat. Vanaf release 4.4 (verschijnt 26 november 2021) is het mogelijk om bij de aanvraag van een reisdocument het RPS te bevragen om te achterhalen of er een paspoortsignalering voor de aanvrager aanwezig is. Als de koppeling met RPS is geactiveerd, zal iBurgerzaken deze bevraging automatisch uitvoeren bij de intake én bij het uitreiken van een reisdocument.

Frank van Baren, Product Owner iBurgerzaken

‘Het voordeel van het bevragen van het RPS is dat deze actuelere gegevens bevat dan de categorie 12 op de persoonslijst.’

Gemeenten zijn voorlopig nog wel verplicht om de maandelijkse paspoortsignaleringenlist te verwerken in de BRP. Vanaf iBurgerzaken release 4.4 is het mogelijk om de paspoortsignalering met het proces Actualisering persoonlijkst toe te voegen/te verwijderen. Deze functionaliteit is gratis voor alle gemeenten. 

Meld je aan voor het iAcdemy webinar iReisdocumenten op 25 november

In het iAcademy webinar iReisdocumenten: VRS/RPS & actualiseren persoonslijst van 25 november gaan we uitgebreid in op dit onderwerp. Klik hier om je daarvoor aan te melden.

Neem gerust contact op

Heb je een vraag over deze nieuwe functionaliteit? Neem dan gerust contact met mij op via Frank.vanBaren@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘(i)Burgerzaken klaar voor de toekomst. Daar gaan we samen voor!’

Frank van Baren, Product Owner / Business Analist
Frank van Baren (zij)