Direct naar de content
icon search white
20 april 2018 - Nieuws

Bestuursdienst Ommen-Hardenberg zet stap naar de toekomst met HANA!

Afgelopen weekend heeft Bestuursdienst Ommen-Hardenberg de stap gezet naar de HANA cloud. Een mooi moment om bij stil te staan, want de implementatie van deze razendsnelle in-memory database betekent dat zij weer een stap dichterbij iFinanciën zijn.

De in-memory HANA database biedt veel voordelen:

  • Direct respons, doordat alle data in het geheugen staat
  • Hogere beschikbaarheid voor hardware en besturingssysteem
  • Te allen tijde point-in-time recovery mogelijk
  • Minder ruimte benodigd, doordat HANA slim omgaat met data
  • Maximale beschikbaarheid door directe live updates
    HANA migratie BOH

Van verantwoording naar sturing

De financieel adviseur of medewerker heeft steeds meer interne taken en is daarnaast nog veel tijd kwijt aan het verwerken van gegevens, correcties en controle. De financiële afdeling wil zich in de kern richten op haar rol van adviseur en strategisch partner en zich niet bezighouden met randzaken. Om de adviseursrol meer in te vullen, moet er op een andere manier gewerkt worden. Gemeenten krijgen meer budgettaire en financiële verantwoordelijkheid en worden strenger op cijfers afgerekend. Realtime stuurinformatie die is gebaseerd op eenduidige, geïntegreerde, bedrijfskritische gegevens, helpt management en directies op tijd de juiste beslissingen te nemen.

Bestuursdienst Ommen-Hardenberg wil met iFinanciën snel informatie presenteren en daarop snel kunnen handelen. Daarnaast worden interne processen eenvoudiger en efficiënter ingericht.

Wil jouw gemeente een demo op locatie?

Neem contact met me op via Julius.Haagh@PinkRoccade.nl

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png