Direct naar de content
icon search white
22 februari 2022 - Nieuws

Ben je al bekend met de processen 'Registratie overlijden' en 'Registratie huwelijk'?

Veel gemeenten zijn al goed aan het werk met de apps van iBijhouding! Maar wist je dat wij met het opleveren van iBijhouding ook het proces 'Registratie overlijden' beschikbaar hebben gemaakt in iBurgerzaken? Extra goed nieuws: ook 'Registratie huwelijk/partnerschap' is vanaf iBurgerzaken release 4.6 beschikbaar.

Proces 'Registratie overlijden' binnen iBurgerzaken

Dit proces gebruik je als er in het buitenland iemand komt te overlijden. Bij documenten wordt er een buitenlands brondocument verwacht met een omschrijving wat het document is. Vervolgens kun je ook dit overlijden direct afronden en verwerken in de BRP.

In release 4.6 leveren we ook het proces 'Registratie huwelijk' op

Er is een nieuw proces 'Registratie huwelijk/partnerschap' gemaakt voor het registreren van een huwelijk of partnerschap op basis van een buitenlands brondocument of een Nederlandse acte. Dit proces gebruik je voor een registratie van een huwelijk of partnerschap, zonder dat een huwelijksakte moet worden aangemaakt. Hier kies je voor als er al een Nederlandse huwelijksakte aanwezig is (bijvoorbeeld een TB02-bericht dat niet kon worden verwerkt) of als het huwelijk in het buitenland heeft plaatsgevonden en er een buitenlandse huwelijksakte is.

Neem gerust contact op

Wil je zo optimaal mogelijk gebruik maken van deze nieuwe functionaliteit? Bespreek dit dan met jouw (Samen Verder) consultant tijdens bijvoorbeeld een iService dag.

Deel via: