Direct naar de content
icon search white
10 april 2019 - Nieuws

BAG 2.0: ben jij er al klaar voor?

Het jaar 2019 staat voor alle BAG-beheerders in het teken van de aansluiting op de BAG Landelijke Voorziening 2.0. Dit gebeurt op basis van het nieuwe koppelvlak. Door de gewijzigde wet- en regelgeving, sinds 1 juli 2018, moeten alle gemeenten BAG 2.0 vóór 1 januari 2020 implementeren. Inhoudelijk verandert de BAG niet veel. Wel is het moment van BAG 2.0 aangegrepen om een aantal ingrijpende wijzigingen door te voeren. Zoals het koppelvlak dat communiceert met de BAG Landelijke Voorziening.

Om een succesvolle aansluiting te garanderen hebben wij iObjecten BAG 2.0 uitgebracht
Met deze versie is het voor de bronhouders mogelijk aan te sluiten op de Landelijke Voorziening BAG 2.0. In 2018 hebben wij de conformiteitstoets van het Kadaster behaald en zijn wij gecertificeerd.

Tijdens de implementatie vindt een gegevensconversie plaats
Deze is door het Kadaster verplicht gesteld (BAG extract 2018). Daarna mag een bronhouder aansluiten op de nieuwe Landelijke Voorziening BAG 2.0. In april hopen we de pilot fase af te ronden. Na de pilot fase kunnen gemeenten definitief aansluiten.

Een ander belangrijk koppelvlak dit jaar is het BAG-GEO koppelvlak
Voor het in gebruik nemen van de BAG-GEO koppeling moeten zowel iObjecten als de BGT (Geo) applicatie gecertificeerd zijn. Release 4.1 leveren wij op korte termijn uit. In versie 4.1 krijg het BAG-GEO koppelvlak nog een update voor BAG 2.0. Zowel BGT leveranciers als PinkRoccade bieden hier later dit jaar ook ondersteuning voor.

Deel via:

‘Centraal registreren van objectgegevens, is efficiënter beheren.’

Rudy Boonman, Productmanager Ruimte & Omgeving
Rudy Boonman