Direct naar de content
icon search white
15 december 2021 - Nieuws

2022 heeft veel in petto voor jouw financiële afdeling

We gaan alweer richting de jaarwisseling. Een uitgelezen moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar.

2021 bracht ons vele hoogtepunten
Het jaar 2021 is weer snel voorbij gegaan. We kijken met trots terug:

In 2022 zetten we in op datagedreven en workflowgedreven werken
Volgend jaar gaan we weer volop verder met nieuwe innovaties binnen onze suite iFinanciën. Net als in 2021 gaan we weer investeren in oplossingen die datagedreven werken en workflowgedreven werken faciliteren. En bij die oplossingen focussen we op gebruiksvriendelijkheid, zodat ze intuïtief werken en schalen op elk apparaat. Dat zijn immers de pijlers waar we continue prioriteit aan geven binnen onze roadmap.

Je ziet in 1 oogopslag hoe je administratie ervoor staat
Op vlak van datagedreven werken gaan we volgend jaar aan de slag met de nieuwe iFinanciën Overview Apps. Dit zijn dashboards die real-time KPI’s tonen van de diverse deelgebieden binnen financiën. Zo zie je in één oogopslag hoe je administratie ervoor staat. Denk hierbij aan de Crediteuren Overview App, de Debiteuren Overview App en de Vaste Activa Overview app. De volledige vaste activa functionaliteit ontwikkelen we volgend jaar overigens ook verder door. We brengen deze functionaliteit naar een 2.0-niveau.

Sluit je aan bij de werkgroep Workflows Begroting en Subsidies
Ook zijn we inmiddels met werkgroepen gestart voor workflows op vlak van Begroting en Subsidies. We zullen deze werkgroepen de komende tijd een verder vervolg geven, zodat we in de loop van 2022 deze workflow kunnen gaan ontwikkelen. Vind je dit interessant en wil je graag meedenken in een werkgroep? Laat het dan weten.

We werken aan Common Ground en Api’s
Iets anders waar jullie steeds vaker informatie over gaan horen zijn de API ontwikkelingen die we gaan doen vanuit Common Ground. Deze ontwikkelingen doen we samen met onze collega business unit die iConnect en de API Manager leveren. Heb jij je al aangemeld voor het Common Ground webinar van 25 januari?

Innovatie blijft onze focus op lange termijn
Naast deze concrete ontwikkelingen voor volgend jaar kijken we ook al verder vooruit naar de jaren daarna. Allerlei nieuwe technische innovaties zijn inmiddels beschikbaar om nog slimmere automatiseringen toe te passen in allerlei financiële processen. Zo maken we het werken steeds weer een beetje gemakkelijker. Denk bij deze technische innovaties bijvoorbeeld aan Robotic Process Automation (RPA).

Denk mee over de pilots met Robotic Process Automation
Wellicht hebben jullie tijdens de Week van Financiën al gekeken naar het webinar hierover dat we samen met SAP presenteerden. Komend jaar gaan we een pilot draaien om de eerste RPA tools binnen iFinanciën te implementeren. Meer nieuws hierover volgt snel. Wil je graag meedenken hoe we dit soort slimme automatiseringen het beste kunnen toepassen binnen iFinanciën? Laat het me weten en ik ga graag met je in gesprek.

Ik wens je alvast hele fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Julius Haagh
Productmanager

Deel via:

‘Mijn doel is om samen met de klant en ons team oplossingen te realiseren die de gemeente optimaal ondersteunen bij haar eigen doelen.’

Julius Haagh, Product Manager Financiën & Services
pinkroccade_Julius_Haagh_041_AS.png