Direct naar de content
icon search white
2 september 2019 - Blogs

Wetenswaardigheden burgerzaken (september 2019)

Als Product Manager ben je continue bezig met de toekomst en wat we moeten doen om het voor de burger en de medewerkers van de gemeente gemakkelijker te maken. Deze maand over de implementatie van nieuwe apps zoals iService, iAcademy voor applicatiebeheerders, iRaadplegen als vervanger voor IZRM en de implementatie van iDocumentCreatie.

Najaar in het teken van implementatie nieuwe apps en iService

Vorig jaar was het een gekte gedurende het 4e kwartaal door de vele herindelingen. Nauwelijks ruimte voor implementaties van nieuwe apps en verbeteringen door inzet van iService.

Het 4e kwartaal van 2019 ziet er compleet anders uit. Geen herindelingen en de livegang van nieuwe gemeenten is vooral in het 1e kwartaal omdat er geen verkiezingen zijn.

Veel gemeenten zijn gestart om in het 4e kwartaal verbeteringen aan te brengen.

De meest gehoorde vraag naar ondersteuning die we voor het 4e kwartaal krijgen zijn:

  1. We willen de huidige apps beter gaan gebruiken. Ofwel een directe vraag naar ons iService aanbod.
  2. We doen nu nog de verwerkingen op de oude Cipers manier of gebruiken nog Excel en willen dat nu in iBurgerzaken gaan doen. Denk aan adresonderzoeken, aanvragen Reisdocumenten, Naturalisatie etc.
  3. We willen de selfservice naar de burger verhogen of de groene verhuizing aanzetten.
  4. We willen de nieuwe apps gaan gebruiken van het Meerjarenbord zoals iManagement Rapportage, iDocumentCreatie, iRaadplegen, iRapportage Overzichten etc.
  5. We willen onze applicatiebeheerder en senior user extra opleiden om nog beter met iBurgerzaken te werken en daarbij Best Practices van andere gemeenten horen.

Mijn advies is wacht niet te lang om je vraag naar ondersteuning in het 4e kwartaal aan ons kenbaar te maken. De meest gemakkelijke manier is ons te bellen en samen met onze accountmanager het plan concreet te maken. Het is 25 december voor je het weet en begin volgend jaar is er weinig ruimte vanwege veel nieuwe gemeenten die we gaan implementeren.

Vanuit de vele vraag hebben we samen met ons team en de kwartiermakers enkele nieuwe ideeën uitgewerkt. Onderstaand de belangrijkste die u kunt meenemen in de vraag naar ondersteuning.

iAcademy voor applicatiebeheerders.

Ofwel regionale workshops met applicatiebeheerders in je omgeving om je kennis te verrijken. Vooral gericht op het ontdekken wat anders kan, hoe je Cipers-loos gaat werken en maximaal gebruik kunt maken van iBurgerzaken en de nieuwe apps. Kennis en kennisuitwisseling met elkaar om de verbeterslag te maken en te weten wat allemaal kan. Klik hier als je geïnteresseerd bent en meer informatie wil ontvangen voor deze eerste start van de iAcademy opleidingen. Ben erbij!

iRaadplegen als vervanger voor IZRM

De kwartiermakers zijn volop aan de slag geweest om een heel mooie oplossing te bieden voor het raadplegen van persoonsgegevens. Relevant in het kader van vervanging IZRM raadplegen en vooral relevant voor alle medewerkers van de gemeenten die met regelmaat persoonsinformatie moeten hebben.

Wil je bij de eerste 25 gemeenten zijn waar we dit gaan invoeren, geef je dan hier op en we nemen contact met je op. Vooral van grote meerwaarde voor de gemeenten die niet van Cipers afkomen en nu iBurgerzaken gebruiken.

iDocumentCreatie de nieuwe versie van Kofax modeldocumenten

Ja, je hoort het goed. We gaan stapsgewijs de huidige wijze van tekst data integratie vervangen door iDocumentCreatie. Ik denk dat we daar heel veel medewerkers bij de gemeente blij mee maken. De kwartiermakers zijn enthousiast en de wijze van werken is al bij het naturalisatieproces toegepast en in productie. Begin 4e kwartaal houden we de regionale opleidingsdagen en in november/december gaan we de eerste 10 gemeenten omzetten. Wil je in deze eerste groep zitten, geef je dan hier op.

Nog veel meer…

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wellicht het juiste moment op samen met onze accountmanager voor jullie gemeente het Meerjarenbord te herijken of in te vullen.

Wil je dat hiervoor een afspraak wordt gemaakt, klik dan hier en we zorgen voor de initiatie van de afspraak.

Deel via: