Direct naar de content
icon search white
3 mei 2016 - Blogs

Wetenswaardigheden Burgerzaken (mei 2016)

Mijn vaste rubriek in de nieuwsbrief van PinkRoccade Publiekszaken. De eerste twee onderwerpen deze maand: "Innovaties tijdens de NVVB jaarcongres" en "Webrichtlijnen proof".

Vaste rubriek

In elke digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Publiekszaken, vindt u voortaan een rubriek 'Wetenswaardigheden Burgerzaken' van mijn hand. In deze rubriek beschrijf ik onderwerpen als: Wat viel mij op in het nieuws? Wat vind ik goed aan deze ontwikkeling? Wat vindt PinkRoccade van een bepaalde ontwikkeling in de branche? In deze rubriek bekijk ik het nieuws met mijn Burgerzakenbril op, maar zeker ook vanuit burgerperspectief en innovaties. De ene keer zult u hier mijn mening in teruglezen, de andere keer is sec het nieuwsfeit.   

Innovaties tijdens de NVVB jaarcongres

Volgende week is het weer zover: Hét congres voor de Burgerzakenmedewerkers. Daar moet je bij zijn om alle innovaties en nieuwtjes te weten te komen. Het is fantastisch te zien wat er in één jaar tijd aan innovaties op het gebied van Burgerzaken gebeurd is. Een aantal van deze innovaties worden op de beurs door ons getoond:

  • Ben je geïnteresseerd in de geboorteaangifte in het ziekenhuis met digitale handtekening? Kom naar onze stand of volg de workshop van Almelo hierover.
  • Ben je geïnteresseerd in de “groene verhuizing” en risicoprofielen? Kom dan naar de lezing van de gemeente Ede of bekijk de demo op onze stand.
  • Wil je meer weten wat iBurgerzaken betekent voor u als klant? Wij hebben speciale sessie voor u, waarin we in een half uur de highlights kunnen laten zien. Bel uw accountmanager of reageer naar mij.
  • Wilt u zien hoe iBurgerzaken en Qiy met elkaar communiceren? Kom naar onze stand. We willen een kwartiermakergroep opstarten die hiermee verder gaat.
  • Kan WhatsApp iets voor u betekenen? We horen graag uw mening en laten alvast zien hoe dat werkt met iBurgerzaken.
  • Wilt u weten wat SelfService Package 2 betekent? In 15 minuten maken we u wegwijs in onze stand over iReisdocumenten, iVerblijf & Adres, iAdresonderzoek, iVerzoek en iRijbewijzen.

Ik hoop u te mogen ontmoeten op deze unieke beurs, waar PinkRoccade Local Government voor het derde jaar met veel plezier gouden partner is.

Webrichtlijnen proof

Laatst kreeg ik nog een vraag of iBurgerzaken voldoet een de webrichtlijnen,DigiToegankelijk, etciBurgerzaken is gecertificeerd met zelfs 3 sterren ***. Dus het antwoord is een volmondig JA.

Speciaal aanbod testomgevingen

Steeds meer klanten vragen om een extra testomgeving voor iBurgerzaken en Cipers. Reden is vaak het inleren van nieuwe medewerkers, het veilig testen van nieuwe functionaliteiten of het proberen van andere werkwijzen. Ook ketentesten worden steeds belangrijker en vragen om een speciale testomgeving van persoonsgegevens.

Voor ons reden om de iBurgerzaken klanten een speciaal totaalaanbod te doen voor de testomgeving. Daarbij is rekening gehouden met gebruikersgemak. Bovendien wordt er een speciale functie ontwikkeld om op elk gewenst moment, onafhankelijk van PinkRoccade Local Government, een kopie te maken van de productieomgeving. Indien u vóór 1 juli besteld geldt voor u een speciale introductieprijs. Raadpleeg uw accountmanager voor deze speciale aanbieding.

Verdere professionalisering van de uitleveringen en afhandeling klantsignalen

Het aantal klanten groeit elke week en het aantal iBurgerzaken apps blijft ook toenemen. Een speciale werkgroep is gestart om de uitleveringen en de acceptatietesten verder te professionaliseren. Ook de klantsignalen gaan een extra impuls krijgen. De communicatie over de wensen wordt verbeterd en er worden nog meer klanten betrokken bij het testen van de releases.

Europese impuls digitale overheid

Ook de EU heeft een actieplan opgesteld voor de Europese overheden om de digitale dienstverlening tot 2020 op een hoger plan te brengen. Mooi om te zien dat veel ideeën door onze iBurgerzaken al operationeel zijn. Selfservice voor en door de burger staat ook hierin centraal. Wilt u meer lezen in het rapport? Zie website Europese Commissie.

 

Heeft u onze nieuwsbrief nog niet? Vergeet u dan niet aan te melden, zodat u deze update nooit meer hoeft te missen. Stuur bovendien deze nieuwsbrief door naar uw collega’s die wellicht de nieuwtjes ook willen weten.

Deel via: