Direct naar de content
icon search white
6 juni 2016 - Blogs

Wetenswaardigheden Burgerzaken (juni 2016)

Mijn vaste rubriek in de nieuwsbrief van PinkRoccade Publiekszaken. De eerste twee onderwerpen deze maand: "Kwartiermakers zorgen voor unieke prestaties!" en "Kersverse baby uit Almelo heeft landelijke primeur".

Vaste rubriek

In elke digitale nieuwsbrief van PinkRoccade Publiekszaken, vindt u voortaan een rubriek 'Wetenswaardigheden Burgerzaken' van mijn hand. In deze rubriek beschrijf ik onderwerpen als: Wat viel mij op in het nieuws? Wat vind ik goed aan deze ontwikkeling? Wat vindt PinkRoccade van een bepaalde ontwikkeling in de branche? In deze rubriek bekijk ik het nieuws met mijn Burgerzakenbril op, maar zeker ook vanuit burgerperspectief en innovaties. De ene keer zult u hier mijn mening in teruglezen, de andere keer is sec het nieuwsfeit. 

Kwartiermakers zorgen voor unieke prestaties!

Wat voor vele kwartiermakers al heel gewoon is, is voor anderen uniek. Dat merken de kwartiermakers als ze collega-gemeenten op bezoek krijgen en de collega’s iBurgerzaken in de praktijk zien en beleven.

Ja, ik ben trots op ons mooie product iBurgerzaken, maar eigenlijk ben ik nog trotser op onze kwartiermakers. Dit is wat we noemen top co-creatie, niet in woord maar in daad. Niet alleen in het ontwikkelen van de oplossingen, maar ook in het overbrengen van het geleerde naar andere gemeenten. En het stopt niet met deze mooie samenwerkingen. We hebben nog tien ideeën om samen met de huidige en ook nieuwe kwartiermakers verder te gaan in de ingeslagen weg. De weg van selfservice en het gemakkelijk maken voor de medewerkers. Dus ben je geïnteresseerd? Volg de oproepen en je mag me altijd bellen (mijn nummer: 06-29527442). Kwartiermakers bedankt!

Kersverse baby uit Almelo heeft landelijke primeur

De Almelose Romy Hesselink is de eerste Nederlandse baby die middels een elektronische handtekening is ingeschreven bij de burgerlijke stand. Dat gebeurde in het Almelose ZGT-ziekenhuis, waar ouders sinds woensdag 1 juni jl. 24 uur per dag de geboorte van hun kind kunnen aangeven. „Ideaal. Je hoeft nergens naar toe of achteraan. Het was maar vijf minuten werk”, aldus de kersverse vader.

Bron: Tubantia

Nieuwe bijeenkomsten kwartiermakers op 14 juli en 1 september 2016

In navolging van de kwartiermakersessies op 22 februari komen de kwartiermakers nog een keer bij elkaar op 14 juli en 1 september. 14 juli staat vooral in het teken van innovaties en verbeteringen van de bestaande apps. 1 september voornamelijk in het teken van nieuwe innovaties en nieuwe apps. De kwartiermakers krijgen hiervan nog bericht. Ideeën en suggesties zijn van harte welkom. (mat.keijers@pinkroccade.nl)

Begraafplaatsenadministratie van start

Ja, we zijn gestart met de nieuwe app Begraafplaatsen. En ja, we vragen kwartiermakers die bereid zijn hierin met ons in co-creatie op te trekken en te investeren in deze oplossing. Interesse? Laat het me weten en ik breng u graag in contact met Ward de Laat die dit project gaat oppakken. Enkelen van jullie hebben zich al eerder gemeld en worden ook benaderd door Ward.

Landelijk formulier Verhuizen

Ik krijg veel vragen van gemeenten over het landelijk initiatief van KING over het verhuisformulier. Dit mede in relatie tot de intake en burgermogelijkheden van de app iVerblijf & Adres.

Onlangs ben ik ook in ’s-Gravenhage geweest om mijn standpunt toe te lichten en dat is heel eenvoudig:

Ik houd van alle initiatieven die leveranciers uitdagen om het nog beter en gemakkelijker te maken voor burgers en medewerkers. Dus daag de leveranciers uit om de mooiste functionaliteiten te maken met een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Dus zorg ervoor dat elke gemeente zijn keuzevrijheid heeft om daarbinnen te kiezen wat voor de gemeente het beste past.

Ik mag dan ook aannemen dat dit landelijk initiatief hoge eisen stelt aan de functionaliteit waarbij eigen gemeentelijk beleid en ook risicoprofielen bij de intake mogelijk zijn. Daar zit de grote winst voor burger en medewerkers. Wordt vervolgd.

Speciaal aanbod testomgevingen

Een vijftal klanten heeft heel positief gereageerd op de speciale aanbieding voor de extra testomgeving voor iBurgerzaken en Cipers. Zoals aangeven is de reden vaak het inleren van nieuwe medewerkers, het veilig aanleren van nieuwe functionaliteiten, het proberen van andere werkwijzen of ketentesten om zeker te zijn dat alles goed blijft werken bij updates voor Burgerzaken of andere applicaties in de keten. Dit is voor mij de reden om voor de iBurgerzaken klanten een speciaal aanbod te doen voor de testomgeving. De aanbieding is nog geldig tot 1 juli 2016. Raadpleeg uw accountmanager indien u interesse heeft.

Computable Awards 2016: Nominatie Dimpact met iBurgerzaken

Nadat vorig jaar gemeente Almelo genomineerd was voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar bij de overheid. Is dit jaar Dimpact genomineerd met iBurgerzaken als plug-in op het zaaksysteem. Een mooi traject met wederom baanbrekende resultaten in kader van specifieke toepassingen geïntegreerd met een generiek zakensysteem. Dimpact en iBurgerzaken werkgroep en klanten proficiat met dit bereikte resultaat.

Bron: Computable

Data NVVB regiocongressen

Om te noteren, de regiocongressen van de NVVB:

  • Roermond, woensdag 5 oktober 2016
  • Assen, dinsdag 3 november 2016
  • Vianen, dinsdag 8 november 2016
  • Duiven, dinsdag 15 november 2016

Bron: NVVB

Heeft u onze nieuwsbrief nog niet?!

Heeft u onze nieuwsbrief nog niet? Vergeet u dan niet aan te melden, zodat u deze update nooit meer hoeft te missen. Stuur bovendien deze nieuwsbrief door naar uw collega’s die wellicht de nieuwtjes ook willen weten.

Deel via: